Sarkolan koulun julkisivuteos on valittu: Voittaja on kouvolalaisen graafikon Ville Nurmen Lukujärjestys – ”Suunnitteluun osallistui koko perhe”

Ville Nurmen omat lapset käyvät Sarkolan koulua, joten voitto tuntuu erityisen hienolta. Lapset saivat osallistua teoksen ideointiin, Nurmi kertoo.

Sarkolan uuden koulun julkisivuteos on nyt valittu. Äänestyksen voittaja on kouvolalainen graafikko Ville Nurmi teoksellaan Lukujärjestys. Voittajan saivat äänestää koulun oppilaat ja henkilökunta.

Äänet jakautuivat seuraavasti:

  1. Voittaja Lukujärjestys: 124 ääntä.
  2. Minun koulutieni: 92 ääntä.
  3. Iloisesti pomppivat kirjaimet, numerot ja pallot: 33.
  4. Paperilintuja: 21.

Kaikki finaalityöt voit katsoa kaupungin verkkosivuilta.

Voittajatyöhön voit tutustua myös pdf-muodossa.

”Onhan se iso juttu saada omaa kädenjälkeään uuden koulun seinälle”

Nurmen omat lapset käyvät Sarkolan koulua ja ovat olleet suunnittelukilpailusta innoissaan. Kaupunki haki ideaa julkisivuteokseen kaikille avoimen kilpailun kautta.

– Äänestysvaiheeseen pääsy tuntui hienolta, mukana oli tosi hyviä ehdokkaita, Nurmi kertoo.

Esikarsintaraati valitsi reilusta 20 ideasta 4 finaaliäänestykseen.

– Onhan se iso juttu saada omaa kädenjälkeään uuden koulun seinälle. Lapsista tuntuu varmasti erityisen hienolta, kun kyseessä on oma koulu.

– Aika malttamattomina lähtivät aamulla. Voi olla, että tänään kuuluu koulun käytävillä pari riemunkiljahdusta, Nurmi kuvaili aamun tunnelmia ennen kuin voittaja vielä oli selvillä.

Idea lähti rakennuksen havainnekuvasta

Voittajateoksen suunnitteluun osallistui koko Nurmen perhe.

– Itse pääsin tässä aika helpolla, vaimo ja lapset hoitivat ideoinnin. Minun tehtäväksi jäi piirtää ideat puhtaaksi.

Nurmi kertoo katselleensa rakennuksen havainnekuvaa ja huomanneensa, että seinän linjojen väliin sopisi erikokoisia ja -värisiä elementtejä. Niihin alkoi sitten piirtyä koulupäivään liittyviä asioita.

Työkseen Nurmi tekee graafista suunnittelua.

– Korona-aikana on tullut piirrettyä paljon myös vapaa-ajalla. Tämä oli mukava projekti, johon sai kivasti koko perheen mukaan.

Teos toteutetaan loppuvuoden aikana

Tarvittaessa kaupunki jatkojalostaa ideaa yhdessä Nurmen kanssa. Taideteos toteutetaan rakentamisen yhteydessä loppuvuoden aikana.

Kesällä 2022 valmistuva Sarkolan uusi koulu on suunniteltu n. 350 oppilaan alakouluksi, jossa on 1.-6. -luokkien lisäksi opetustilat kuudelle erityisopetuksen pienryhmälle.

Koulun rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 2021 ja tällä hetkellä työt etenevät suuren sääsuojan alla aikataulussaan. Sääsuoja poistetaan, kun rakennuksen vesikatto on valmis, arviolta joulukuussa. Tällöin näkyviin tulee myös ideakilpailun perusteella toteutettu julkisivun taideaihe.

Rakenteilla on oppilaalle turvallinen ja kasvua tukeva oppimisympäristö, jossa oppiminen on mielekästä. Tavoitteena on, että Sarkolan uusi koulu on toimiva, viihtyisä, arkkitehtonisesti korkeatasoinen, kustannustehokas ja tiloiltaan joustava.

Koulutyö alkaa uudessa koulussa elokuussa 2022.

Kaikkia kaupungin koulurakennushankkeita voit seurata kaupungin verkkosivuilta.

Lisätiedot:

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, p. 020 615 7117, anneli.vartiainen@kouvola.fi

Sarkolan koulun rehtori Kristiina Strömmer, p. 020 615 8483