Sarkolan koulun oppilaat ja henkilökunta äänestivät uuden koulun taideteoksesta perjantaina – Katso finaaliin päässeet teokset!

Voittajateos julkistetaan 22. syyskuuta.

Sarkolan uuden koulun julkisivuteoksesta äänestettiin perjantaina 17. syyskuuta. Koulun oppilaat ja henkilökunta saivat äänestää neljästä esikarsintaraadin jatkoon valitsemasta teoksesta.

– Oppilaat olivat innoissaan ja pitivät todella tärkeänä sitä, että saivat vaikuttaa lopputulokseen, koulun rehtori Kristiina Strömmer kertoo.

Kouluun haettiin teosta kaikille avoimella ideakilpailulla, joka päättyi perjantaina 10. syyskuuta. Määräaikaan mennessä kilpailuun saapui noin 20 ehdotusta.

– Esikarsintaraadilla oli vaikea työ, useampi idea oli varteenotettava. Lopulta valitsimme äänestykseen neljä mielestämme parasta vaihtoehtoa. Lopullisen valinnan halusimme jättää lapsille ja koulun henkilökunnalle, rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen sanoo.

Kilpailun voittanut idea sekä idean antajan nimi julkistetaan Kouvolan kaupungin internetsivuilla 22. syyskuuta 2021. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Teokset käsitellään nimettömästi voittajan valintaan asti.

Kilpailun voittanutta ideaa tarvittaessa jatkojalostetaan yhdessä idean esittäjän kanssa. Taideteos toteutetaan rakentamisen yhteydessä loppuvuoden aikana.

Koulun rakennustyöt etenevät aikataulussa

Kesällä 2022 valmistuva Sarkolan uusi koulu on suunniteltu n. 350 oppilaan alakouluksi, jossa on 1.-6. -luokkien lisäksi opetustilat kuudelle erityisopetuksen pienryhmälle.

Koulun rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 2021 ja tällä hetkellä työt etenevät suuren sääsuojan alla aikataulussaan. Sääsuoja poistetaan, kun rakennuksen vesikatto on valmis, arviolta joulukuussa. Tällöin näkyviin tulee myös ideakilpailun perusteella toteutettu julkisivun taideaihe.

Rakenteilla on oppilaalle turvallinen ja kasvua tukeva oppimisympäristö, jossa oppiminen on mielekästä. Tavoitteena on, että Sarkolan uusi koulu on toimiva, viihtyisä, arkkitehtonisesti korkeatasoinen, kustannustehokas ja tiloiltaan joustava.

Koulutyö alkaa uudessa koulussa elokuussa 2022.

Kaikkia kaupungin koulurakennushankkeita voit seurata kaupungin verkkosivuilta.

Lisätiedot: Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, p. 020 615 7117, anneli.vartiainen@kouvola.fi

Sarkolan koulun rehtori Kristiina Strömmer, p. 020 615 8483