Ratamon terveysmetsän avajaiset syyskuussa

Reitti on kesän ajan työmaa-aluetta. Kalusteet ja taideteokset saadaan paikoilleen syksyllä.

Havainnekuva tulevasta Ratamon terveysmetsästä: Emilia Hiltunen.

Ratamo-sairaalan vieressä avautuu syksyllä Ratamon terveysmetsä. Alue toimii valmistuttuaan esteettömänä ja elvyttävänä ympäristönä kuntalaisille ja sairaalan asiakkaille. Alue rakentuu osin keskustan hulevesijärjestelyjen maisemointitöiden yhteydessä.

Terveysmetsä on luonto- tai viherympäristö, jolla on paljon myönteisiä terveysvaikutuksia. Ratamon terveysmetsään tulee tunnelmaltaan ja kasvillisuudeltaan erityyppisiä alueita. Niiden läpi kulkee vajaan kilometrin mittainen pääreitti, jonka varrelle sijoitetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä levähdyspaikkoja. Metsään tulee myös mietiskelyyn soveltuva keidas.

Rakentamisessa noudatetaan kestävän ympäristörakentamisen periaatteita. Terveysmetsä on vielä kesällä työmaa-aluetta, joten siellä kulkemista suositellaan vältettävän touko–elokuussa.

– Alueelle tehtiin talvella pääreitin pohja. Kesällä aluetta viimeistellään, rakennetaan esimerkiksi suunnitelmiin sisältyvä silta. Taideteokset ja kalusteet asennetaan paikoilleen elo–syyskuussa, metsäinsinööri Kirsi Hokkanen Kouvolan kaupungilta kertoo.

Lue lisää Ratamon terveysmetsän infosivuilta

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 17.5. ilmestyneessä Kouvolan kaupungin tiedotuslehdessä 1/2023.

Sivun alkuun