Nuorisokeskus Anjalan kivinavetan rakentamiskulut alittuivat noin 400 000 euroa

Viime vuoden marraskuussa valmistuneen Nuorisokeskus Anjalan uuden päärakennuksen eli kivinavettarakennuksen rakentamiskulut alittuivat huomattavasti.

Hankkeen kustannusarvio oli 3,2 miljoonaa euroa ja toteutuneet kustannukset jäivät 2,76 miljoonaan euroon. Opetus- ja kulttuuriministeriön nyt helmikuussa vahvistamassa hankeselvityksessä investointituki myönnettiin täysimääräisenä, ollen 70 % kustannuksista. Kouvolan kaupungin rahoitusosuudeksi jäi 830 000 euroa. Ensi kesänä on vielä tarkoitus maalata kivinavetan julkisivu, johon on varattu 60 000 euroa.

Kouvolan tilapalveluiden suunnittelupäällikkö Risto Mikkola on tyytyväinen kaikin puolin onnistuneeseen hankkeeseen.

– Syitä taloudellisestikin erinomaisesti onnistuneeseen lopputulokseen on useita. Kohteessa teetettiin heti suunnittelun alkuvaiheessa kattavat kuntotutkimukset ja selvitykset. Yllätyksille varatut riskivaraukset ja lisätyöt jäivät vähäisiksi. Myös markkinatilanne urakkakilpailutuksessa tuotti maltillisina pidettävät urakointipalkkiot. Suunnitteluryhmä ja rakentajat olivat osaavia ja tekivät huolellista työtä läpi hankkeen.

Mikkolan mukaan myös yhteistyö eri osapuolten välillä oli sujuvaa. Erityisesti yhteistyö opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa oli helppoa ja vapaamuotoista. Neuvoja saatiin tarvittaessa nopeasti ja hyvin palveluhenkisesti.

– Koimme nähdäkseni puolin ja toisin hyvää luottamusta toistemme tekemiseen. Lisäksi yhteinen lapsille ja nuorille suunnattu hanke toimi erityisenä motivaation lähteenä kaikille.

Lisätiedot: Risto Mikkola, risto.mikkola(at)kouvola.fi, p. 020 615 8237

Sivun alkuun