Museoveturi Ruuhveltille vitriinikatos Pilkepuistoon

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuurin opiskelijoiden suunnittelema katos valmistuu vuoden 2022 kesäkuun loppuun mennessä. Katos sijoitetaan Matkakeskuksen viereiseen Pilkepuistoon.

Kouvolan kaupunki haluaa toimia esimerkkinä ja edistää puurakentamista sekä sen monipuolista käyttöä erityyppisissä rakennushankkeissa. Vuonna 2019 rakennettiin Korian rautatieseisakkeelle moderni puukatos Aalto-yliopiston puuarkkitehtuurin opiskelijoiden toimesta, yhteistyössä Kouvolan kaupungin ja aluetta hallinnoivan Väylän kanssa. Kyseinen Aalto-yliopiston kurssi (Wood Program) kestää vuoden ja sillä on pitkät perinteet. Kurssin arkkitehtuuriopiskelijat tulevat ympäri maailmaa.

Kaupunki jatkaa yhteistyötä Aalto-yliopiston puuarkkitehtuurin opiskelijoiden kanssa ja seuraava kohde on Kouvolan Halkotorin Pilkepuistoon siirrettävän Ruuhveltti -veturin suojaksi rakennettava vitriinikatos. Katos suunnitellaan ja toteutetaan syksyn 2021 ja kesän 2022 välisenä aikana. Katos on valmis kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Hankkeen kustannusarvio on 150 000 euroa (alv 0 %). Katos tulee jäämään valmistuttuaan kaupungin omistukseen.

Matkakeskuksen länsipuolella sijaitsevaa Pilkepuistoa uudistetaan tässä yhteydessä. Puistoon siirretään museoveturi Ruuhveltin lisäksi Savonradan 100-vuotismuistomerkki.

Lisätietoja:
Kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka,
anne.kangasniemi-kuikka@kouvola.fi, p. 020 615 9138