Mehiläispesän tapahtumia voi nyt seurata kotisohvalta käsin – katso aluetoimikunnan järjestämää livestriimiä kaupungin Youtube-kanavalta

Anjalankosken aluetoimikunta edistää luonnon monimuotoisuutta Myllykoskella kahdella mehiläispesällä. Pesien suuaukon tapahtumia voi seurata livenä verkossa kesän ajan.

Pölyttäjien merkitys luonnon monimuotoisuuden säilymisessä on merkittävä. Anjalankosken aluetoimikunta edistää luonnon monimuotoisuutta Myllykoskella kahdella mehiläispesällä. Ne on sijoitettu kirjailija Olli Sarpon omakotitalon pihaan, joka sijaitsee yhteisötila Kamarin naapurustossa. Kohde on yleisölle, asukkaille ja koululaisille mahdollinen tutustumiskohde.

Kohteeseen on asennettu seurantakamera kesän ajaksi, jolloin kaikkien on mahdollista seurata livenä mehiläispesän suuaukon tapahtumia kaupungin YouTube-kanavan ja aluetoimikunnan Facebook-sivun kautta.

Mehiläispesät toimittaa kouvolalainen yritys Suomen Kasvualusta Oy, joka perustaa pesät noin vuodeksi kerrallaan, hoitaa pesät ja linkoaa hunajan. Anjalankosken aluetoimikunta päättää myöhemmin syksyllä kerätyn hunajan kohtalosta.

Hankkeen kustannukset ovat yhteensä noin 4 700 euroa, ja ne hoitaa Kouvolan kaupungin ”Aluetoimikuntien avulla kestävän kehityksen toimintamalli osaksi asukkaiden arkea” -hanke, joka saa rahoitusta ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmasta. Kehittämishanke tukee myös Kouvolan kaupungin ympäristöohjelman toteuttamista.

Mehiläispesän elämää voi seurata kesän ajan kaupungin YouTube-kanavalla:

”Aluetoimikuntien avulla kestävän kehityksen toimintamalli osaksi asukkaiden arkea” -hankkeesta kerrotaan enemmän kaupungin verkkosivuilla:

Kestävä kehitys -hanke – Kouvolan kaupunki

Sivun alkuun