Mansikkamäen koulun lähialueen asemakaavaa päivitetään

Iso harmaa koulurakennus, kirkas, sininen taivas, luminen maisema.

Pikku-Palomäellä sijaitsevan keskuskeittiön toiminnot siirtyvät ruuanvalmistuksen osalta uuteen sijaintiin Katajaharjuun. Muutoksen seurauksena Mansikkamäen koululaisille tarvitaan uusi ruokala, joka toteutetaan koulurakennuksen laajennusosaan.

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta on hyväksynyt kuluvan vuoden syyskuussa ruokalan hankesuunnitelman. Koulun laajentaminen ruokalaosalla vaatii kuitenkin asemakaavan muuttamista. Samassa yhteydessä kaava-alueen muiden osien käyttötarkoitusta ja merkintöjä sekä määräyksiä päivitetään.

Asemakaavan muutos on nyt käynnistynyt ja kaavaluonnos on asetettu nähtäville. Siinä koulun ja sen lähialueen asemakaavaa on päivitetty mahdollisimman joustavaksi tulevaisuuden tarpeita ajatellen. Korttelialueen käyttötarkoitus on muutettu kaikenlaiselle palvelurakentamiselle sopivaksi, jolloin sinne voidaan jatkossa rakentaa muutakin kuin oppilaitoksia ja niiden tukitiloja.

Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavan luonnos ovat nähtävillä 13.12.2023-22.1.2024 välisen ajan ja niistä voi antaa palautetta. Aineistoon pääsee tutustumaan kaavan verkkosivuilla osoitteessa kouvola.fi/mansikkamaenkoulu tai Kaupungintalon info-pisteessä sen aukioloaikoina. Kaavamuutoksen arvioidaan valmistuvan hyväksymiskäsittelyyn alkusyksystä 2024.

Lisätietoja:

Kaavahanke:

Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Keskuskeittiö- ja ruokalahanke:

Anneli Vartiainen, rakennuttajapäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen@kouvola.fi

Sivun alkuun