Luonnonkasvien siementen keruusta ja kasvien tunnistamisesta luento sekä maastokierroksia

Ympäristöministeriön ja Kouvolan kaupungin rahoittamassa Kestävän kehityksen toimintamalli osaksi asukkaiden arkea -hankkeessa järjestetään kaikille avoin Luonnonkasvien siementen keruu -luento 13.6. ja tutustutaan kasveihin maastossa 14.-15.6.2022. Jatkoa on tulossa elo-syyskuussa.

Ahdekaunokki on tuttu kesäisestä maisemasta. Kuva: Anni Kiviniemi

Oletko kiinnostunut paikallisten luonnonkasvien siementen keruusta, kasvien tunnistamisesta ja niiden hyödyntämisestä? Nyt siihen saa opastusta.

13.6. klo 13-16 järjestetään kaikille avoin luento luonnonkasvien siementen keruusta Edukon tiloissa, Utinkatu 85:n auditoriossa. Luennoitsijana on Jere Nieminen, Villi Vyöhyke ry. Mukana Edukon luonnonvaratuottajaopiskelijoita, aluetoimikuntien jäseniä sekä hankkeen projekti- ja ohjausryhmäläisiä.

14.6. ja 15.6. käydään tutustumassa kasveihin maastossa. Mukana ovat Jere Nieminen Villi Vyöhyke ry:stä ja kasviasiantuntija Anni Kiviniemi. Maastopäivistä lisätietoa luennon yhteydessä.

Maastopäivien jälkeen tiedämme tarkemmin, minkä kasvien siemeniä kerätään sekä tunnistamme kasvit. Siementen keruu liittyy esimerkiksi niittyihin ja paahdeympäristöihin. Edukon luonnonvaratuottajat myös osallistuvat.

Elo-syyskuussa on keruun opastusta, jolloin Villi Vyöhykkeen väki on jälleen paikalla opastamassa. He ovat alussa ja lopussa mukana, muuten keruu tapahtuu asiantuntija Anni Kiviniemen opastuksella.

Kouvolan kaupungin Kestävän kehityksen toimintamalli osaksi asukkaiden arkea -hankkeen teemana on luonnon monimuotoisuus. Hanke on ympäristöministeriön osarahoittama ja osa valtakunnallista Kestävä kaupunki -ohjelmaa.

Tervetuloa!

Lisätietoa:

Kestävän kehityksen toimintamalli osaksi asukkaiden arkea -hankkeen verkkosivut

Sivun alkuun