Lapinsalmen riippusiltaa korvaavat venekuljetukset käynnistyvät Repoveden kansallispuistossa 26.5.2019

Metsähallitus ja Kouvolan kaupunki järjestävät säännölliset venekuljetukset Repovedelle korvaamaan viime kesänä rikkoontunutta Lapinsalmen siltaa.

Metsähallituksen tiedote. Julkaistu: 23.05.2019, 10:19

Seikkailuviikarin vene liikennöi kesällä 2019 Lapinsalmella korvaten rikkoutunutta riippusiltaa

Vene liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan pelastustien laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välillä vilkkaimman kesäsesongin aikana 26.5.-11.8.2019 klo 10-18 päivittäin sekä sen jälkeen viikonloppuisin (la-su) 1.9.2019 saakka. Vesistön yli pääsee kaikkina vuorokauden aikoina myös omin käsivoimin toimivalla Ketunlossilla.

Opaste Lapinsalmen venekuljetusten lähtöpaikalle

”Kannattaa huomioida, että Ketunlenkki on ehdottomasti suosituin reitti Repoveden kansallispuistossa. Venekyydit voivat ruuhkautua vilkkaina aikoina. Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta,” muistuttaa suunnittelija Aarno Tervonen Metsähallituksesta.

Venekyyti on asiakkaille maksuton. Venekuljetuksen toteuttaa Seikkailuviikari Oy 12-paikkaisella vuokraveneeksi katsastetulla ja rekisteröidyllä puuveneellä. Vene liikennöi vähintään 15 minuutin välein ja tarvittaessa myös useammin. Molemmilla laitureilla on lippu, jolla voi viestittää veneen kuljettajalle kyydityksen tarpeesta, mikäli alus on toisella laiturilla.

Lapinsalmelle rakennetaan uusi riippusilta tulevan kesän aikana. Tavoitteena on, että uutta siltaa kävellään syys- lokakuun vaihteessa.

Repoveden kansallispuistossa on eritasoisia merkittyjä retkeilyreittejä yli 40 km. Monipuolinen retkeilyreitistö tarjoaa mahdollisuuden useamman päivän vaelluksille.

Lisätietoja:
Metsähallitus, suunnittelija Aarno Tervonen, puh. 0206395722
Repoveden kansallispuisto

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.

Sivun alkuun