Lakot vaikuttavat Kouvolan kaupungin palveluihin torstaina

Opettaja valkoisessa paidassa näyttämässä lapsille jotain pöydällä. Oppilaat seisovat ympärillä.

JHL:n poliittinen työtaistelu kohdistuu ilmoituksen mukaan Kouvolan kaupungilla liikuntapaikkojen tekniseen henkilöstöön ja koulunkäynninohjaajiin sekä kouluavustajiin. Lisäksi SAK:n lakko vaikuttaa osittain Kouvolan joukkoliikenteeseen.

Poliittinen työnseisaus koskee työvuoroja, jotka alkavat torstaina 14.12. klo 00:01 ja 23:59 välisenä aikana. Lisäksi JHL on julistanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon ajalle 11.–14.12.2023.

Opetustoiminta järjestetään normaalisti, koulunkäynninohjaajia ja -avustajia poissa

Työtaistelun vuoksi osa koulunkäynninohjaajista ja kouluavustajista on poissa työpaikoilta torstaina 14.12.2023. Vajaus henkilöstömäärässä vaikuttaa koulun toimintaan, oppilaiden tuen järjestämiseen sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan. Rehtorit tiedottavat huoltajia tarkemmin mahdollisista koulukohtaisista muutoksista sekä huomioitavista asioista Wilman välityksellä.

Opetustoiminta järjestetään lakosta huolimatta normaalisti kaikissa kouluissa.

Lakon ulkopuolelle on rajattu paikallisesti vammaispalvelulakiin perustuen Sarkolan koulun Kotikallion toimipiste, Carea-koulu, Tähteenkadun koulun pienryhmät ja Mansikkamäen koulun A-luokat.

Edellä mainittujen ryhmien ohjaajat työskentelevät normaalisti ja vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään ko. kouluilla. Myös vammaisten lasten ja erityishuoltopalvelun piirissä olevien lasten tukipalvelut sekä koulukuljetukset järjestetään koulupäivän aikana normaalisti.

Liikuntapaikkojen poikkeukselliset aukioloajat lakkopäivänä

Poliittinen työtaistelu kohdistuu ilmoituksen mukaan Kouvolan kaupungilla liikuntapaikkojen tekniseen henkilöstöön eli vaikuttaa osittain kaupungin ylläpitämiin liikuntapaikkoihin.

Kouvolan kaupungin liikuntapaikat ovat avoinna normaalisti, lukuun ottamatta Inkeroisten, Valkealan ja Kuusankosken jäähalleja, Mansikka-ahon liikuntahallia, Kuusankosken urheilutaloa sekä Kalliosuojaa, jotka ovat torstaina suljettuja. Luistelualueet hoidetaan resurssien mukaan. Hiihtoladuista ajetaan torstaina vain Anjalan tykkilumilatu.

Tarjempi listaus liikuntapaikkojen poikkeuksellisista aukioloajoista 14.12. Kouvolan kaupungin verkkosivulla.

Muutokset ovat mahdollisia mm. henkilöstön sairastumisten vuoksi, koska varahenkilöstöä ei ole käytössä. Muutoksista tiedotetaan Liikuntatilojen käyttörajoituksen -verkkosivulla ja Liikkuva Kouvolan Facebook-sivulla.

Lakon vaikutukset Savonlinjan operoimaan Kouvolan joukkoliikenteeseen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakon myötä osa Savonlinjan vuoroista jää ajamatta torstaina 14.12.2023 klo 00.00–24.00. Aiemmasta ilmoituksesta poiketen Savonlinjan ajamat linjat 1, 3 ja 7 liikennöidään rajoitetusti mutta linjoja 10–14 ei ajeta lainkaan. Tarkemmat tiedot vuoroista, joita ei ajeta Kouvolan kaupungin verkkosivulla.

Savonlinjan koulupäivävuoroista ajetaan linjat 36, 61 ja 90, sekä koulutaksireitti 103 normaalisti. Muiden liikennöitsijöiden kaikki vuorot ajetaan normaalisti.

Lisäksi ELY-liikenteen vuorot välillä Kouvola – Utti – Kaipiainen – Taavetti ajetaan normaalisti aikataulun mukaisesti.

Mahdollisena lakkopäivänä on bussilla liikkuvien syytä varautua ruuhkiin ja bussiaikataulujen venymiseen tai siihen, että jotkin vuorot eivät kulje lainkaan. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia muita kulkumuotoja.

Muutokset ovat mahdollisia ja kaikki oikeudet pidätetään, koska kyseessä on osapuolista riippumaton force majeure -tilanne.

Tietoa lakosta ja sen vaikutuksista päivitetään Kouvolan joukkoliikenteen verkkosivulle ja Facebook-sivulle, kun uutta tietoa saadaan.

Bussiasiakkaita palvelee myös Waltti asiakaspalvelupiste (Bussimatkatoimisto), Torikatu 2, puh. 05 349 6896, info(at)bussimatkatoimisto.fi. Avoinna ma-pe klo 9 – 17:30.

Sivun alkuun