Kysely seniorikuntoilupisteiden tarpeesta ja toivoituista sijainneista

Erityisesti ikääntyville kohdennettuja ulkokuntoilupisteitä koskeva kysely on avoinna 27.9.-17.10.2021. Kyselyn vastausten perusteella voidaan uusien seniorikuntoilupisteiden sijoituksessa ja varustelussa huomioida asukkaiden toiveet.

Nainen istuu puiston penkillä ja polkee maassa olevaa seniorikuntoilulaitetta.

Kouvolan kaupunki haluaa edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja lisätä omatoimista liikkumista kehittämällä vapaasti käytössä olevia liikuntapaikkoja. Syksyn 2021 aikana kaupunki on kartoittanut yli 65-vuotiaiden kouvolalaisten liikuntatottumuksia sekä mielipiteitä kaupungin liikuntapalveluista ja -paikoista. Selvityksen tulokset auttavat kaupunkia liikuntaan liittyvässä suunnittelussa ja päätöksenteossa. Laajan liikuntakyselyn lisäksi toteutetaan erillinen kysely koskien erityisesti ikääntyville kohdennettuja ulkokuntoilupisteitä. Kyselyn vastausten perusteella voidaan uusien seniorikuntoilupisteiden sijoituksessa ja varustelussa huomioida asukkaiden toiveet. Kysely järjestetään 27.9.-17.10.2021 ja siihen voi käydä vastaamassa osoitteesta www.kouvola.fi/kyselyt löytyvässä sähköisessä kyselyssä sekä paperilomakkeella kirjastoissa, Ikäasemalla ja Porukkatalolla.

Seniorikuntoiluvälineet ovat maksutta asukkaiden vapaassa käytössä olevia ulkokuntoiluvälineitä, joissa on huomioitu erityisesti ikääntymisen mukanaan tuomat fyysiset muutokset. Elämänlaadun ja toimintakyvyn ylläpidon näkökulmasta yläraajojen liikelaajuuksien, suurten alaraajojen lihasten ja hyvän tasapainon säilyttäminen ovat tärkeitä. Omatoiminen liikkuminen muun muassa ulkokuntoiluvälineillä tukee toimintakyvyn säilymistä ja on mukava lisä kävely- ja pyörälenkkeihin.

Kouvolassa on jo nykyisellään muutamia senioreille kohdennettuja ulkokuntoiluvälineitä. Uusimmat niistä sijaitsevat Jaakonpuistossa. Kaikille soveltuvia ulkoliikuntavälineitä on 16 eri kohteessa ympäri kaupunkia. Näiden lisäksi niitä löytyy myös kuntopolkujen varsilta.

Lisätietoja:

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, p. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama(at)kouvola.fi

Liikuntakoordinaattori Marika Peltonen, p. 020 615 8436, marika.peltonen(at)kouvola.fi