Kymintehtaan koulussa todettu yksi uusi tartunta – Toinenkin koululuokka eli 19 henkeä karanteeniin

kymintehtaan koulu

Kaupungin tietojen mukaan tartunnat ovat tapahtuneet vapaa-ajalla. Torstaina Kymintehtaan koululla asetettiin karanteeniin myös yksi luokka eli 21 henkeä.

Kymintehtaan koulussa on todettu Kymsoten toimesta toinenkin korona-altistustilanne. Toisessa luokassa on todettu uusi koronatartunta yhdellä henkilöllä. 18 ihmistä on altistunut, joten yhteensä 19 henkeä eli yksi luokka on nyt asetettu karanteeniin.

Torstaina Kymintehtaan koululla asetettiin karanteeniin myös yksi luokka eli 21 henkeä. Kymintehtaan koululta karanteenissa on nyt yhteensä siis kaksi luokkaa eli 40 henkeä. Kouvolan kaupungin tietojen mukaan tartuntoja ei ole edelleenkään levinnyt koulussa, vaan tartunnat on saatu vapaa-ajalla.

Kouvolan kouluissa tähän mennessä todettu kaksi jatkotartuntaa

Kouvolassa ei toistaiseksi ole kouluissa todettu yhtään tartuntaa levinneen oppilaasta toiseen tai aikuisesta oppilaaseen, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kertoo.

– Meillä on tiedossa kaksi tartuntaa, jotka ovat tarttuneet koulussa tai päiväkodissa työntekijältä toiselle eli aikuiselta aikuiselle. Sama tilanne on muualla Kymenlaaksossa.

THL teki vuoden 2020 lopulla selvityksen, jossa todettiin, että jatkotartuntoja koulualtistuksissa on todettu vain noin 1% suurista altistuneiden määristä huolimatta.

– Tämä siis nykyisellä virustyypillä. Mikäli brittivirus alkaa levitä Suomessa, tämä voi valitettavasti muuttua, ja siihen pitää valmistautua. Koulujen ja päiväkotien tilannetta seurataan nyt erityisen tiiviisti, Franzén huomauttaa.

Suuri osa tartunnoista pystytään jäljittämään

Altistus syntyy, kun tartunnan saanut altistaa muita. Altistus ei siis ole tartunta. Altistumisista pääosa ei johda tartuntaan, vaan suurin osa altistuneista palaa terveenä kouluun ja töihin.

Pääsääntöisesti tartunta saadaan omasta perheestään tai lähipiiristä. Viime aikoina tartuntoja on tullut poikkeuksellisen runsaasti myös matkustamisen kautta.

– Kymsote on pystynyt pitkälle syksyyn selvittämään tartuntojen lähteet lähes täysin. Tällä hetkellä selvitysprosentti on edelleen noin 80, joten meillä on hyvä käsitys siitä, mistä tartunnat pääosin tulevat, Franzén sanoo.

Koulu- ja päiväkotialtistuksissa on asetettu karanteeniin Kouvolassa tähän mennessä noin 750 henkilöä.

Karanteenin ajaksi etäopetus

Karanteenin ajaksi järjestetään Kymintehtaan koulussa järjestetään etäopetus. Koulun henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia on tiedotettu asiasta Wilman ja kaupungin sisäisten kanavien kautta. Kymsote ottaa jokaiseen altistuneeseen henkilökohtaisesti yhteyttä ja antaa lisäohjeita.

Muu opetustoiminta voi Kymsoten arvion mukaan jatkua koulussa toistaiseksi lähiopetuksena.

Lisätiedot:

Rehtori Petri Haapio, puh. 020 6157084, petri.haapio(a)kouvola.fi