Kymenlaaksossa liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja suljetaan torstaista 20.1. alkaen kahdeksi viikoksi

korona, koronavirus

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on heikentynyt ja uhkaa terveydenhuollon kantokykyä. Aluehallintovirasto määrää tietyt liikunta-, harrastus- ja virkistystilat suljettavaksi koko Kymenlaaksossa 20.1.-2.2.2022.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueen tietyt liikunta-, harrastus- ja virkistystilat määrätään suljettavaksi 20.1.-2.2.2022. Etelä-Suomen aluehallintoviraston tekemä sulkupäätös koskee alla lueteltuja tiloja:

 • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan
 • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
 • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
 • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
 • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
 • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
 • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella on voimassa myös kokoontumisrajoitus, jonka mukaan sisätiloissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön ja ulkotiloissa korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Päätös on voimassa 31.1.2022 asti.

Lisäksi voimassa on tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva päätös, joka velvoittaa lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin ehkäisemiseen. Päätös on voimassa 27.1.2022 asti.

Koronapassin käyttö on keskeytetty Valtioneuvoston asetuksella 31.1.2022 asti. Koronapassia ei voi käyttää tilan sulkemisen vaihtoehtona.

Poikkeukset

 1. Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.
 2. Tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen.
 3. Myös aluevaalien äänestyksen järjestäminen on sallittua muuten suljetuissa tiloissa.
 4. Tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Sulkupäätös on välttämätön

Kymenlaakson epidemiatilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea terveydenhuollon kantokyvyn näkökulmasta. Tartuntatautilain pykälän 58 g mukainen sulkupäätös arvioidaan välttämättömäksi, jotta epidemian nopeaa leviämistä voidaan torjua. Lain mukaan sulkupäätös voidaan tehdä enintään kahden viikon ajaksi kerrallaan.

”Sairaanhoitopiirin lausunnon perusteella epidemiatilanne ei anna mahdollisuutta jättää joitakin tiettyjä tiloja päätöksen ulkopuolelle”, kertoo ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

”Aluehallintoviraston on välttämätöntä tehdä ne sairaanhoitopiirin lausunnossa suositellut torjuntatoimet, joista lain puitteissa voimme päättää. Ymmärrämme erittäin hyvin rajoitusten aiheuttaman haitan yrittäjille ja palvelujen käyttäjille ja toki toivomme, että epidemiatilanne helpottaisi mahdollisimman pian.” Vastaava tilojen sulkupäätös on tällä hetkellä voimassa Etelä-Suomessa myös Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Aluehallintoviraston tiedotteen voit lukea viraston sivuilta.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä kokoontuu keskiviikkona. Kaupunki tiedottaa sulkupäätöksen vaikutuksista tarkemmin kokouksen jälkeen.

Sivun alkuun