Kuovin uudistunut leikkipuisto kutsuu jälleen leikkiin

Kuovin leikkipuiston odotettu remontti on saatu päätökseen ja uudistunut puisto on auki leikkijöille. Avajaisia vietetään keskiviikkona 9.10.

Puoli vuotta kestäneen remontin myötä Lehtomäessä sijaitseva suosittu leikkipuisto sai ansaitsemansa kasvojen kohotuksen. Avoimen varhaiskasvatuksen käytössä oleva rakennus, eväskatos ja mäenlaskukumpu ovat paikallaan mutta muuten puisto on kokenut täydellisen uudistuksen. Kaikki leikkivälineet on uusittu ja perinteisten kiipeilytelineiden tasapainoiluvälineiden lisäksi puistossa on myös kiinnostavia uutuuksia, kuten ryhmä- ja perhekeinu, trampoliini sekä volttikone. Entistä turvallisemmin aidatulla pienten lasten puolella on uusi potkuautorata sekä tietysti hiekkalaatikko. Turva-alustana koko puistossa on käytetty turvahaketta.

Huhtikuussa alkaneessa remontissa uusittiin myös puiston pensaat sekä istutettiin uusia puita. Samassa yhteydessä avarrettiin aluetta raivaamalla ympäröivää metsää ja uusittiin puiston valaistus. Olemassa oleville rakennuksille rakennettiin salaojitus sekä parannettiin muutenkin alueen kuivatusta. Myös puistokäytäviä ja pysäköintialuetta on parannettu.

Puiston suunnittelussa oli tärkeä rooli sen käyttäjillä eli lapsilla sekä heidän vanhemmillaan ja hoitajillaan. Työpajojen ja kyselyn kautta saadut tulokset vaikuttivat merkittävästi muun muassa valittujen leikkivälineiden muotokieleen ja valikoimaan. Esimerkiksi trampoliineja ja erilaisia keinuja oli toivottu paljon. Leikkivälineiden tehosteväriksi valikoitui vihreä, joka sai eniten ääniä käyttäjiltä kyselyssä.

Avajaisissa voi äänestää pihan parasta juttua

Uudistuneessa puistossa vietetään avajaisia yhdessä Kääk-liikuntamaskotin kanssa keskiviikkona 9.10. klo 9-12. Kouvolan kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen järjestämässä tapahtumassa on ohjelmassa mm. jumppa- ja tempputuokioita yhdessä Kääkin kanssa, uuden pihan paras juttu –äänestys, nikkarointipaja, tehtäväonnenpyörä sekä grillausta omin eväin.

Lisätietoa:

Antti Nyberg, rakennuttajapäällikkö, 020 615 7728, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Jaana Sihvola, varhaiskasvatusyksikön johtaja, avoin varhaiskasvatus, 020 615 4890, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun