Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan ja Reuna kustantamon toimijoille vuoden 2024 Kouvolan kulttuuripalkinto

Ryhmäkuva

Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta on päättänyt myöntää vuoden 2024 Kouvolan kulttuuripalkinnon Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan ja Reuna kustantamon toimijoille. Palkinto on suuruudeltaan 2000 euroa.

Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa on Myllykoskelle vuodesta 2017 lähtien rakentunut kulttuuri- ja tapahtumakeskus, jossa on kirjakauppa, kustantamo, kahvila, taidegalleria, valokuvastudio, kirjailijaresidenssi ja kesäisin avoinna oleva tapahtuma- ja kierrätystila Wanha Kirjahalli. Avoin ja yhteisöllinen kustannustoiminta on vuodesta 2022 kulkenut nimellä Reuna Publishing House Oy.

Palkitsemisen perusteina vaikuttavat kulttuurielämykset niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin

Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa kustantamoineen sai lukuisia hyvin perusteltuja yleisöehdotuksia kaikille avoimessa Webropol-kyselyssä, mikä kertoo osaltaan siitä, että toiminta on ollut vaikuttavaa ja tuottanut iloa ja kulttuurielämyksiä niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. 

Perusteluissa tuotiin esiin pidempiaikainen toiminta kulttuurin hyväksi. Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa on vakiinnuttaneet asemansa kulttuurinystävien keskuudessa – niin paikallisten kun kauempaakin tulevien. Toistuvia kulttuuritapahtumia ovat mm. Kymi Libri -kirjamessut ja Kymi Kantri.

Tunnustus merkittävästä kulttuurisesta tai taiteellisesta saavutuksesta

Kouvolan kulttuuripalkinnolla palkitaan taiteeseen ja kulttuuriin liittyviä tekijöitä ja tekoja. Kulttuuripalkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä kulttuurisesta tai taiteellisesta urasta tai saavutuksesta kulttuurin alalla ansioituneelle henkilölle tai ryhmälle.

Kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta myöntää palkinnon vuosittain kulttuuripalkintotyöryhmän esityksen perusteella. Ehdotuksia kerätään kaikille avoimen kyselyn avulla. Tänä vuonna palkitsemisehdotuksia saapui kaikkiaan 131, mikä oli merkittävästi enemmän kuin aiemmin. Ehdotukset kohdentuivat 25 eri taholle.

Kulttuuripalkintotyöryhmään kuuluvat vuonna 2024: Anne Hasu, puheenjohtaja, jäsenet: Janita Rahikainen, Selja Kunttu, järjestöjen edustaja Jaana Ahola sekä sihteeri Jaana Vuorio-Palmumaa.

Palkinto on suuruudeltaan 2000 euroa. Vuonna 2023 palkinnon sai Kouvola Kameraseura. Aiemmat kulttuuripalkinnot löytyvät kaupungin verkkosivulta Kulttuuripalkinnot – Kouvolan kaupunki.

Julkistamistilaisuus Kouvola-päivänä 5.5.2024

Palkinnon saaja julkistettiin sunnuntaina 5.5.2024 klo 14.00 Kuusankoskitalolla osana Kouvola-päivän juhlintaa. Palkinnon luovutti Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsen ja palkintotyöryhmän pj. Anne Hasu.

Lisätietoja

kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, puh. 020 615 8591

Sivun alkuun