Kulttuurista virkistystä kesätapahtumien sarja tarjoaa elämyksiä ja iloa koko perheelle

Kouvolassa päästään nauttimaan kesästä kulttuurin parissa. Perinteeksi muodostunut Kouvolan kulttuuripalveluiden kesätapahtumasarja ”Kulttuurista virkistystä” tarjoaa vaihtuvia, kaikille avoimia musiikki-, laulu- ja tanssiesityksiä kesä- ja elokuussa. Tapahtumapaikkoina ovat Kuusankoskitalon ja Kouvolatalon ulkonäyttämöt sekä uutena areenana tänä kesänä Valkealan Hirsmäen museoalue.

Yleisötilaisuudet, kaikkiaan kesän aikana yhteensä 14, ovat maksuttomia ja koko perheelle suunnattuja. Tapahtumasarjan esiintyjät edustavat sekä harrastajia että ammattilaisia, ja tapahtumien kirjo on laaja tanssista ja musiikista yhteisölliseen lapsiperheiden tapahtumaan. Galleriatilat Kuusankoskitalossa sekä Poikilo-museon näyttelyt Kouvolatalossa ovat myös yleisön koettavissa. Kuusankoskitalolla palvelee kahvila tapahtumien aikana.

Tapahtumapaikkoina Kuusankoskitalon ja Kouvolatalon ulkonäyttämöt sekä Valkealan Hirsmäen museoalue

Ensimmäisistä esityksistä pääsee nauttimaan keskiviikkona 5. kesäkuuta Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä klo 17, kun puhallinorkesteri Wanhat Jääkärit esiintyy konsertissa ”Kesä alkaa”. Heidän jälkeen klo 18 esiintyy Sinikka Vainio ja Azul Flamenco tanssiryhmä, esityksellään Olé Flamencoa Olé! Illan päättää klo 19 laulu- ja soitinyhtye Sielulintu ja ”Vapaa kuin taivaan lintu”.

Kouvolatalon ulkonäyttämöllä ensimäminen konsertti järjestetään keskiviikkona 12.6. klo 18, jolloin lavalle nousee trubaduuri Väinö Honkanen.

Kesä- ja elokuun ohjelmisto on julkaistu kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivulla kouvola.fi/kulttuuristavirkistysta.

Kuusankoskitalon ja Kouvolatalon tapahtumien lisäksi to 1.8. klo 12–15 järjestetään koko perheen Eloa ja iloa -kesätapahtuma Valkealassa Hirsmäen museoalueella. Luvassa on musiikki- ja kesäteatteriesityksiä. Kesäkahvila ja museo ovat avoinna.  

Lisätietoja:

Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, puh. 020 615 8591, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

Tapahtumasarjan koko ohjelma: www.kouvola.fi/kulttuuristavirkistysta

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kouvolan kaupungin yksi tärkeimmistä tehtävistä on tuottaa tasokasta, kiinnostavaa ja saavutettavaa kulttuuritarjontaa jokaisen asukkaan koettavaksi. Taide-elämykset tuovat elämään mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä, kulttuurihyvinvointia jokaiselle.

Sivun alkuun