Kouvolan varhaiskasvatuksen videotervehdys siivitti Suomen kestävän kehityksen toimikunnan 30-vuotisjuhlaa

Lapsia kiipeilemässä isolla kivellä syksyisessä metsässä

Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -tapahtuma järjestettiin Helsingissä 5.10.2023 osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan 30-vuotisjuhlaa. Tapahtuman teemana oli ”Toiveikas tulevaisuus ja tiedepohjaisuus päätöksenteossa”. Kouvolan varhaiskasvatuksen lapset pääsivät kertomaan tilaisuuden alussa esitetyssä videotervehdyksessä, mikä heille on parasta luonnossa.

Syyskuussa Kouvolan varhaiskasvatuksen ympäristökasvatuksen asiantuntija Marjo Pakkanen sai Valtioneuvoston kansliasta pyynnön: Suomen kestävän kehityksen toimikunta juhlii 30-vuotista taivalta ja tilaisuuden alkuun toivottiin videotervehdystä Kouvolan varhaiskasvatukselta.

”Eihän näin mahtavaa pyyntöä voinut sivuuttaa, vaan tartuimme tilaisuuteen. Saamme omalta osaltamme olla osa juhlaa ja tuoda tilaisuuteen muistutuksen siitä, kuinka tärkeiden ja perustavan laatuisten asioiden äärellä ollaan,” kertoo Marjo Pakkanen.

”Videotervehdyksemme näytetään tilaisuuden avaamisen jälkeen ja videolla esiintyy, ketäpä muita kuin lapsia. Heille videotervehdyksen tekeminen oli jännittävä ja mielenkiintoinen kokemus,” Pakkanen kertoo ja jatkaa, ”eihän sitä ihan joka päivä pääse videoitavaksi tervehdykseen, jonka pyyntö on tullut Valtioneuvoston kansliasta ja joka esitetään näin tärkeässä tapahtumassa. Lapset saivat tästä mukavan muiston.”

Videotervehdyksen voi katsoa kaupungin YouTube -kanavalla.

Kestävä kehitys kuuluu myös kestävään kasvatukseen ja opetukseen

Kouvolan varhaiskasvatuksen ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen työ on saanut ansaittua tunnustusta useaan otteeseen. Viime vuonna Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristö, ympäristöministeriö ja valtion ravitsemusneuvottelukunta palkitsivat yhteistyössä Motivan kanssa Kouvolan varhaiskasvatuksen toimenpidesitoumuksen ”Vuoden paras kestävän kehityksen toimenpidesitoumus” -tunnustuksella. Varhaiskasvatuksen sitoumus on kattositoumus, johon varhaiskasvatusyksiköt ovat liittyneet omilla sitoumuksillaan.

Lisätietoja:

Ympäristökasvatus – Kouvolan kaupunki

Marjo Pakkanen, ympäristökasvatuksen asiantuntija, marjo.pakkanen@kouvola.fi

Sivun alkuun