Kouvolan nuorille jaossa 355 kesätyöseteliä

Nuoria istumassa pöydän ääressä isossa kahvilamaisessa tilassa, jossa on punatiiliset seinät ja isot ikkunat.

Kesätyöpaikkojen lisäksi Kouvolan kaupunki tukee nuorten työllistymistä kesätyö- ja kesäyrittäjyysseteleiden avulla. Molempien seteleiden haku alkaa 7.3.2023.

Kesätyöseteli on tuki kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kesätyöntekijän. Tuki parantaa nuoren mahdollisuuksia saada kesätyö toiveiden mukaisesta paikasta.

Kouvolan kaupunki maksaa 300 euroa kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kouvolalaisen yhdeksäsluokkalaisen (ikäluokka 2007) tai 15–18-vuotiaan nuoren töihin kesätyösetelillä. Työpäiviä on oltava vähintään 10 aikavälillä 1.6.-31.8.2023 ja bruttopalkan 450 €.

− Kesätyösetelit myönnetään hakemisjärjestyksessä 7.3.-2.6.2023 välisenä aikana tai niin kauan kuin seteleitä riittää, kertoo työllisyyskoordinaattori Mari Rouvari.

Nuoren on itse hankittava kesätyöpaikka ja setelit myönnetään hakijoiden saapumisjärjestyksessä. Seteleitä on 355kpl, joista peruskoulusta valmistuville on varattu 175kpl. Nuori noutaa setelin henkilökohtaisesti todistaen samalla henkilöllisyytensä.

Näin kesätyöseteli toimii

  • Nuori etsii kesätyöpaikan ja mainitsee työnantajalle Kesätyöseteli-mahdollisuudesta!
  • Nuori noutaa setelin Ohjaamosta. Työpaikka ja työnantajan yhteystiedot on oltava tiedossa. Ota kuvallinen henkilökortti mukaan!
  • Nuori saa kesätyösetelin.
  • Työnantaja saa kaupungilta sähköpostitse ohjeet setelin laskuttamiseen.
  • Kesätyöjakson päätyttyä työnantaja lähettää kaupungille todistuksen palkanmaksusta nuorelle ja laskuttaa kaupungilta kesätyösetelin ohjeiden mukaan.

Yritysseteli tarjoaa mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä

Kaupungilla on haettavana myös kesäyrittäjyysseteleitä, jolloin 15–20-vuotias nuori työllistää itsensä kesäyrittäjänä. Kesäyrittäjyyssetelin hakuaika on hakuaika 7.3.−16.4.2023.

− Kouvolan kaupunki tarjoaa kymmenelle yrittäjyydestä kiinnostuneelle nuorelle mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä. Saat 300 euron tuen yritystoiminnallesi ja Kouvola Innovationilta sekä Ohjaamosta neuvoja ja tukea toiminnan toteuttamiseen. Haluamme auttaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä matalalla kynnyksellä, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä, sanoo Rouvari.

Yrityskokeilu voi kestää koko kesän tai toimintaa voi olla tarjolla 10 päivän ajan aikavälillä 1.6.-31.8.2023. Kaikkiin kesäyrittäjyydestä kiinnostuneisiin hakijoihin ollaan yhteydessä ja valinnoista ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kaikki hakeneet haastatellaan ja heille tarjotaan sparrausta yritysidean toteuttamiseen Kouvola Innovationin Uusyrityskeskuksen voimin.

Lisätiedot kesätyöpaikoista, kesätyöseteleistä ja kesäyrittäjyysseteleistä sekä hakulinkit ja -lomakkeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta: https://www.kouvola.fi/kesatyot

Lisätietoja:

työllisyyskoordinaattori Mari Rouvari puh. 020 615 1348, mari.rouvari(at)kouvola.fi

Sivun alkuun