Kouvolan kirjastot mukana uudessa E-kirjastossa

E-kirjasto tulee käyttöön kaikissa Kouvolan kirjastoissa Kirjan ja ruusun päivänä 23.4.2024. E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, jota pääsevät käyttämään siihen liittyneiden kuntien asukkaat.

E-kirjastossa on sähköisiä kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä jonkin verran muilla kielillä.

Näin käytät E-kirjastoa:

  • Lataa E-kirjasto-sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta (App Store, Play-kauppa). E-kirjastoa ei voi toistaiseksi käyttää tietokoneella.
  • Rekisteröidy palveluun vahvalla tunnistautumisella. Kirjastokorttia ei vaadita.
  • Jos vahva tunnistautuminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä kirjastoon. Kirjaston henkilökunta voi rekisteröidä sovelluksen käyttöösi. Rekisteröintiä varten tarvitset henkilöllisyystodistuksen ja toimivan sähköpostiosoitteen.
  • Alle 13-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen palveluun rekisteröitymiseksi.
  • Huom! Palvelu avautuu 23.4.2024

Tarkempia ohjeita E-kirjaston käyttöön on tulossa myöhemmin.

Uusi E-kirjasto korvaa Kyyti-kirjastojen tarjoaman Ellibs-e-kirjapalvelun sekä etäkäytettävien aikakauslehtien eMagz-palvelun.

Tulevan E-kirjaston ulkopuolelle jäävät Kyyti-kirjastojen hankkimat musiikki- ja elokuvapalvelut, ulkomaisten lehtien palvelu sekä kirjastotiloissa käytettävät sanoma- ja aikakauslehtipalvelut. Nämä toimivat jatkossa kuten tähänkin asti.

Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Kuntien yhteiseen E-kirjastoon on nyt liittynyt mukaan yli 200 kuntaa. Palvelun piirissä tulee ensimmäisessä vaiheessa olemaan noin 85 % Suomessa asuvista. Osa kunnista on kertonut tulevansa mukaan ensi vuoden alusta.

Lisätietoja: E-kirjasto | Kansalliskirjasto

Sivun alkuun