Kouvolan ja Helsingin välille uusia junavuoroja

VR lisää junavuoroja ja paikkakapasiteettia Itä-Suomen alueen junavuoroille. Vuorolisäykset tulivat liikenteeseen 26.3. alkaen. VR kasvattaa myös kahden junan kokoa Kouvolan ja Helsingin välillä.

Lauantaille on tullut yksi uusi Helsinkiin menevä juna. Se lähtee Kouvolasta kello 17.08. Helsingistä Kouvolaan kulkee lauantaina kaksi uutta junaa, jotka lähtevät kello 13.56 ja 20.19. Sunnuntaina Helsinkiin pääsee yhdellä uudella junavuorolla, joka lähtee Kouvolasta kello 8.09.

Viikonloppuihin lisätyt junavuorot kulkevat Helsingin ja Lappeenrannan välillä. Maanantaista torstaihin kulkeviin vuoroihin on tullut yksi lisäys molempiin suuntiin. Aamulla Helsingistä pääsee Kouvolaan kello 5.57 lähtevällä junalla. Illalla Kouvolasta Helsinkiin kulkee kello 19.15 lähtevä juna. Nämä junat liikennöivät Helsingin ja Kuopion välillä.

“Olemme todella iloisia siitä, että Itä-Suomen alueella junamatkustus on palautunut paremmalle tasolle koronapandemian jäljiltä ja pystymme jälleen lisäämään tarjontaa. Nämä markkinaehtoiset junavuorot rahoitetaan täysin lipputuloilla, ja seuraamme kevään aikana kysynnän kehitystä. Jos matkamäärät kehittyvät suotuisasti, jatkaisimme mielellämme laajemman vuorotarjonnan ajamista myös tulevaisuudessa”, sanoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen VR:n tiedotteessa.

Kahdelle junavuorolle kasvastettu paikkamäärää

Lisäksi VR kasvattaa paikkamäärää kahdella junavuorolla vaihtamalla kaluston Pendolinosta InterCity-junaksi:

Pe ja su: Helsinki klo 14.19 – Mikkeli – Kuopio – Kajaani – Oulu klo 23.21
Ma ja la: Oulu klo 7.10– Kajaani – Kuopio – Mikkeli – Helsinki klo 15.40

Kaikki uudet junavuorot pysähtyvät myös Kouvolassa ja Lahdessa.

Muutoksen myötä paikkamäärä kasvaa junasta riippuen vähintään yli sadalla istumapaikalla.

Kouvola-Imatra-Joensuu välillä tiedossa bussikorvauksia ratatöiden vuoksi

Väylävirastolla on käynnissä Luumäki-Imatra-ratahanke, jonka ratatyöt tulevat aiheuttamaan katkoja junaliikenteelle 29.4. alkaen aina syyskuulle saakka. Osa vuoroista pystytään liikennöimään normaalisti, mutta ratatöiden aiheuttamien liikennekatkojen vuoksi VR korvaa tulevina kuukausina useita junavuoroja busseilla Kouvola-Imatra-Joensuu-reitillä sekä arkisin että viikonloppuisin. 

Lue lisää VR:n tiedotteesta (VR Groupin verkkosivut)

Sivun alkuun