Kouvolan turvallisuusareena tuo turvallisuusaiheet katukuvaan

Kouvolan turvallisuusareena tuo puolustusvoimat, poliisin, pelastuslaitoksen ja muut turvallisuusaiheet syyskuussa Kouvolan keskustaan. Luvassa on luentoja, toimintanäytöksiä, kalustoesittelyjä ja helikopterien ylilennot. Päivä huipentuu sopraano Angelika Klasin tähdittämään Maanpuolustuskoulutusyhdistys Etelä-Suomen Soittokunnan konserttiin.

Kouvolan turvallisuusareena 14.9. on kuntalaisille suunnattu tapahtuma, joka käsittää yleisöluentoja, ulkoilmatapahtuman ja konsertin. Tapahtumapaikkana ovat kaupungintalo ja Kävelykatu Manski ympäristöineen. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.
– Turvallisuusareena on yksi Kouvolan 10-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista ja vahvistaa Kouvolan roolia turvallisuuskaupunkina. Turvallisuusviranomaiset ovat laajasti mukana tapahtumassa ja esittelevät toimintaansa, yhteyspäällikkö Anne Käki kertoo.

Yleisöluennot

Turvallisuusareenan yleisöluennoilla kovan luokan asiantuntijat valottavat turvallisuusaiheita eri kulmista.

Aamu starttaa suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttarin ajankohtaiskatsauksella turvallisuustilanteeseen. Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas jatkaa aiheesta Suomen puolustusvoimat tänään ja huomenna.

Iltapäivän aiheita ovat mm. Kouvola kestää – uhkien torjunta Kouvolan seudulla. Siitä puhuvat muun muassa Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja, eversti Ismo Kurki, Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Marko Viitanen sekä Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Vesa Parkko.

Maksuttomaan tilaisuuteen ilmoittaudutaan etukäteen verkossa.

Ulkoilmatapahtuma

Ulkoilmatapahtuma tuo katukuvaan turvallisuusviranomaiset, kalustot ja toimintanäytökset. Paikalla on mm. Karjalan prikaati, Utin jääkärirykmentti, Kymenlaakson pelastuslaitos, poliisi, Rajavartiosto ja Tulli. Tapahtuman juontaa Jone Nikula.

Katseet kääntää Utin jääkärirykmentin helikopterien ylilento. Tapahtumassa voi myös seurata Kymenlaakson pelastuslaitoksen toimintanäytöksiä sekä Vaalimaan rajavartioaseman koirapartion toimintademoa.

Lapsille luvassa on turvallisuuspolku, mukana seikkailussa on myös Kouvolan oma maskotti Kääkki.

Konsertti

Päivä huipentuu Maanpuolustuskoulutusyhdistys Etelä-Suomen Soittokunnan konserttiin kaupungintalolla, solistina Angelika Klas ja kapellimestarina Heino Koistinen. Konsertissa kuullaan sotilas- ja operettimusiikkia.

Kouvolan turvallisuusareena on osa kaksipäiväistä tapahtumakokonaisuutta. Ensimmäisen päivän ohjelmassa on asiantuntijoille ja päättäjille suunnattu kutsuvierasseminaari.

Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.kouvolanturvallisuus.fi.
Muistathan ilmoittautua luentotilaisuuteen!

Lisätietoja
Anne Käki
yhteyspäällikkö
Kouvolan kaupunki
puh. 020 615 8173
anne.kaki(at)kouvola.fi

Sivun alkuun