Kouvola tervehtii EU-maita

Kouvola on Helsingin ja Lahden ohella mukana Suomen EU-puheenjohtajakauden videotervehdyksissä. Kaupunginjohtaja Marita Toikka soittaa videossa eurooppalaisille kollegoilleen kertoakseen Kouvolan toimista ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Videota kuvattiin 5.6. Kouvolan kaupungintalolla ja sitä esitetään Suomen EU-puheenjohtajakauden ministerikokouksen aikana Finlandia-talon mediakeskuksessa Helsingissä. Videota jaetaan myös puheenjohtajuuskauden somekanavissa.

Marita Toikkaa kuvattiin Kouvolan kaupungitalolla EU-puheenjohtajuuskauden videotervehdystä vasten.
Marita Toikkaa kuvattiin Kouvolan kaupungitalolla EU-puheenjohtajuuskauden videotervehdystä vasten. Tempauksen tavoitteena on kertoa, että kaupungeilla on ilmastonmuutoksen torjumisessa tärkeä rooli,.

Tempauksen tavoitteena on kertoa, että kaupungeilla on ilmastonmuutoksen torjumisessa tärkeä rooli, ja että ympäri Suomen on asiaan liittyvää osaamista ja toimiin on ryhdytty. Kaupunginjohtajat kaupunkien keulakuvina kertovat oman kaupunkinsa toimista ilmastonmuutoksen suhteen. Videoilla esiintyvät Marita Toikan lisäksi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä kaupunginjohtaja Pekka Timonen Lahdesta.

Ilmastonmuutokseen kiinnitetään huomiota Kouvolassa


Kouvolan kaupunkistrategiassa on useita ilmastonmuutosta hillitseviä linjauksia, kuten kiertotalouden edistäminen, resurssitehokkuus ja rakentamisen energiatehokkuus. Kouvola on liittynyt hiilineutraalien kuntien foorumiin (HINKU) ja haastavana tavoitteena on asukaskohtaisten kasvihuonekaasupäästöjen 80 % vähennys vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Käytännön toimia Kouvolassa ovat mm. kaupungin kiinteistöjen kartoitus ja energiatehokkuuden suunnitelmallinen parantaminen sekä varhaiskasvatuksen aktiivinen ympäristökasvatus. Päiväkodeissa on mm. toteutettu kaupunkiviljelyä ja kaupungissa on jo viisi ns. metsäeskaria. Kaksi koulua ja seitsemän päiväkotia on mukana kestävän kehityksen ”Vihreä lippu” –ohjelmassa ja Kouvolassa on jo toista vuotta käytössä kaupunkipyörät.

Sivun alkuun