Koutsin kyydissä matkusti torstaina vuoden miljoonas asiakas

Kouvolan joukkoliikenteen käyttäjä numero 1 000 000 palkittiin Kouvola-tuotteilla. Myös muita kyydissä matkustaneita sekä kuljettajaa ilahdutettiin heijastimilla ja lakupaketilla.

Joukkoliikenteen käyttäjämäärät Kouvolassa ovat palautuneet jo lähes koronaa edeltävälle tasolle. Torstaina 24.11. ylitettiin miljoonan kyytiinnousun raja, joka tarkoittaa sitä että vuoden 2022 arvioitu matkustajamäärä Kouvolan Waltti-liikenteessä tulee olemaan noin 1,1 miljoonaa. Vuosien 2018 ja 2019 tasosta tullaan siis vielä jäämään noin 10 prosenttia, mutta viime vuoteen verrattuna nousua on lähes 25 prosenttia. Etenkin toisen asteen opiskelijoiden maksuton matkustusoikeus vuorokauden ja vuoden ympäri on nostanut matkustajamääriä.

Vuoden miljoonas asiakas palkittiin Elimäen Liikenteen liikennöimällä linjalla 13 torstai-aamuna, ja tämä onnekas työmatkalainen poistui bussista Kouvola-aiheisen tuotepaketin kanssa. Vuoroa ajanut kuljettaja Shpend Mulliqi kertoi myös huomanneensa positiivisen suunnan Koutsin käyttäjämäärissä:

-Monet tälläkin linjalla 13 kulkevista ovat vakioasiakkaita joiden naamat tulevat kyllä tutuiksi työpäivien aikana. Joillakin linjoilla on jo välillä pulaa istumapaikoista, joten ehkä joudutte liikenteen suunnittelussa miettimään sinne isompaa kalustoa, Mulliqi kertoo.

Shpend Mulliqi työnsä äärellä linjalla 13

Myös joukkoliikennetiimissä myönteinen kehitys matkustajamäärissä on huomattu ja etenkin pyöräilykauden päätyttyä moni on siirtynyt joukkoliikenteen käyttäjiksi myös lyhyehköillä matkoilla. Ja kun otetaan huomioon, että yhä useampi tekee nykyisin etätyötä, on lähes korona-aikaa edeltävälle tasolle pääsy matkustajamäärissä ilahduttavaa.

Sivun alkuun