Koutsi siirtyy kesäaikatauluun

Kouvolan joukkoliikenteessä eli Koutsissa siirrytään kesäaikatauluun maanantaina 5.6.2023. Kesäaikatauluun siirtyminen tarkoittaa koulupäivävuorojen jäämistä tauolle, mutta myös lisäliikennettä kesän suosikkikohteisiin Repovedelle ja Tykkimäen huvipuistoon.

Koululaisten päästessä ansaitulle kesälomalleen myös Kouvolan joukkoliikenne siirtyy kesäaikataulun mukaiseen liikenteeseen 5.6.2023. Kesäaikatauluun siirtyminen tarkoittaa sitä, että linjoja 20-95 ei liikennöidä 5.6.-8.8. välisenä aikana. Muillakin linjoilla aikataulut ja lähtöajat voivat olla erilaisia talvikauteen verrattuna. Palvelulinjat sekä asiointitaksit liikennöivät myös kesällä. Kesän aikataulu on kokonaisuudessaan päivitetty reittioppaaseen ja pdf-versio aikataulusta on katsottavissa ja ladattavissa joukkoliikenteen verkkosivuilta. Paperisia aikatauluvihkoja voi tiedustella jo Waltti-palvelupisteestä Torikadulta. Ensi viikon aikana paperiset aikatauluvihot toimitetaan myös Koutsi-liikenteen busseihin sekä kirjastoihin ja muihin kaupungin toimipisteisiin. Verkkosivujen aikataulu-osioon kesän aikataulut päivitetään viikon 23 aikana.

Kesäaikatauluihin siirtyminen tulee näkymään myös Kouvolan kaduilla, sillä Savonlinja Oy alkaa kilpailutuksen voitettuaan liikennöimään linjoja 1, 3, 7, 10, 11, 12, 13 ja 14. Linjojen ajoreitit ovat vanhoja tuttuja, mutta joihinkin lähtöaikoihin on tehty pieniä muutoksia sujuvamman autokierron ja aikataulussa pysymisen takaamiseksi. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen järjestämää Taavetti-Kouvola linjaa liikennöi jatkossa Mattilan Liikenne Oy. Kouvolan alueella tällä linjalla käyvät jatkossakin Kouvolan Waltti-lipputuotteet.

Kesäkaudella linja 12 poikkeaa tuttuun tapaan myös Tykkimäen huvipuiston porteilla. Tykkimäelle yhteyden tarjoaa myös linja 8. Repoveden kansallispuistoon ja Verlaan liikennöi jälleen kesävuoro 15, jonka lisäksi myös linja 5 tarjoaa yhteyksiä Repovedelle ja linja 9 Verlaan. Mustilan Arboretumin tavoitat linjalla 4, Virtakiven vierasvenesataman linjalla 1 ja Ankkapurhan alueen linjalla 3. Tulevan kesän suurimpaan yleisötapahtumaan Kuninkuusraveihin pääset tietysti myös Koutsin kyydissä linjoilla 5 ja 11.

Lisätietoa: joukkoliikenne(at)kouvola.fi

Reittiopas: Kouvolan reittiopas (digitransit.fi)

Aikataulut ja reitit: Bussiaikataulut ja -reitit – Kouvolan kaupunki

Sivun alkuun