Koutsi sai kyytiinsä vuoden miljoonannen matkustajansa

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat olleet hyvässä kasvussa vuonna 2023. 12.10. ylitettiin miljoonan vuotuisen matkustajan rajapyykki.

Kouvolan joukkoliikenteessä tehdään päivittäin noin 3000 matkaa. Vuoden miljoonas matkustaja nousi kyytiin tänä vuonna Myllykoskella. Linjan 3 kyydissä matkustanut Jonne Pajunen kertoi matkustavansa Kouvolan joukkoliikenteellä yleensä muutaman kerran viikossa. Kaupungin joukkoliikenneväki palkitsi onnekkaan matkustajan Kouvola-aiheisilla tuotepalkinnoilla, ja samalla kaikki muutkin matkustajat saivat matkasta muistoksi Kouvola-heijastimen. Myös matkustajat turvallisesti perille vienyttä kuljettajaa muistettiin tuotelahjalla.

Tilastojen valossa joukkoliikennevuosi 2023 näyttää hyvältä. Kun viime vuonna miljoonan matkustajan raja ylitettiin marraskuun loppupuolella, tapahtui se tänä vuonna jo lokakuun toisella viikolla. Kahdenkymmenen prosentin kasvu matkustajamäärissä edelliseen vuoteen verrattuna tarkoittaa myös sitä, että joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat jo korkeammat kuin koronavuosia edeltäneinä vuosina. Suosituin matkustuspäivä on keskiviikko ja suosituimmat kellonajat aamulla kello 7-8 ja iltapäivällä kello 14-15. Käytetyimmät pysäkit sijaitsevat Matkakeskuksella, Kuusankosken keskustassa, Voikkaalla sekä Eskolanmäessä.

Lisätietoja: joukkoliikenne(at)kouvola.fi

Sivun alkuun