Koulut ja palvelut pysyvät toistaiseksi avoinna – Kouvolan kaupunki siirtyy tänään Kymsoten päätöksellä koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen

Kaupungin palvelut pysyvät avoinna, mutta palveluissa on rajoituksia koronaviruksen vuoksi. Pyydämme kaupunkilaisia nyt noudattamaan tarkasti maskisuositusta kaikissa julkisissa paikoissa liikkuessa. Koronatilannetta Kouvolassa seurataan päivittäin yhdessä Kymsoten kanssa.

Kymsoten arvion mukaan koulut voivat jatkaa toistaiseksi lähiopetuksessa. Myös päiväkodit toimivat normaalisti. Toisen asteen oppilaitoksiin ja XAMKin Kouvolan toimipisteeseen on jo aiemmin annettu maskisuositus. Maskien käyttöä suositellaan myös Kansalaisopiston toiminnassa. Maskisuositus koskee myös kouluissa ja päiväkodeissa vierailevia.

Kaupungin palvelut pysyvät avoinna, mutta palveluissa on rajoituksia koronaviruksen vuoksi. Pyydämme kaupunkilaisia nyt noudattamaan tarkasti maskisuositusta kaikissa julkisissa paikoissa liikkuessa. Voimassa oleva maskisuositus kaupungin verkkosivuilta. THL:n ohjeistuksen mukaan maskisuositus koskee yli 15-vuotiaita.

Tilannetta seurataan päivittäin

Koronatilannetta Kouvolassa seurataan päivittäin yhdessä Kymsoten kanssa. Alueellinen koronaohjausryhmä (johon kuuluvat Kymsote, THL, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, ELY-keskus ja Kymenlaakson kunnat) kokoontuu seuraavan kerran tarkastelemaan tilannekuvaa ja rajoitusten riittävyyttä perjantaina 6.11.

Koronatartuntojen määrä kaupungissa on kasvanut runsaasti viimeisten kahden viikon aikana. Viimeisen vuorokauden aikana Kymenlaaksossa on todettu kahdeksan uutta tapausta, joista suurin osa Kouvolassa. Nämä tartunnat on aiheuttaneet myös koulu- ja päiväkotialtistumisia. Yhteensä viimeisimmissä tapauksissa altistuneita on Kymsoten tietojen mukaan noin sata. Kouvolassa puolet uusista tartunnoista liittyy edelleen isoon tiedossa olevaan altistumisketjuun, mutta Kymsotelta saatujen tietojen mukaan loppujen osalta tartunnanselvitykset jatkuvat edelleen.

Kouvolan kaupunki noudattaa toiminnassaan hallituksen hybridistrategian, THL:n ja Kymsoten suosituksia kiihtymisvaiheen toimenpiteiksi. Käytännössä Kouvolassa on jo aiemmin ollut ennakoivasti käytössä useita kiihtymisvaiheen ohjeistuksia ja suosituksia. Näiden lisäksi Kymsote on tänään antanut Kouvolan alueelle vielä tarkennusta ja uusia suosituksia.

Kymsoten uudet suositukset ja ohjeet kiihtymisvaiheeseen Kouvolassa

Lukioissa ja ammattiopistoissa, korkeakouluissa, aikuiskoulutuksen oppilaitoksissa, kansalais- ja työväenopistoissa sekä muissa vastaavissa opistoissa opettajille, muulle henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan vahvasti maskien käyttöä.

Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ja perhejuhlia ei tulisi järjestää.

Voimassa ovat edelleen myös aiemmin perustasolla annetut ohjeet. Uudet ohjeet ja suositukset päivitetään kaupungin verkkosivuille, josta löytyy kooste voimassa olevista ohjeista Kouvolassa: https://www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus/

Suositukset koskevat kaikkia Kouvolassa asioivia, työskenteleviä ja opiskelevia kotikunnasta riippumatta.

Ravintolatoimintaan liittyvistä mahdollisista lisärajoituksista kiihtymisvaiheessa päättää valtioneuvosto.

Lisätietoja:

turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén puh. 020 615 9019

Sivun alkuun