Koululaisten itsenäisyyspäivän juhla tiistaina 3.12.2019

Pohjois-Kymen kadettipiiri ja Kouvolan kaupungin perusopetus ovat perinteisesti yhteistyössä järjestäneet kadettipiirin alueen koululaisille tsenäisyyspäivän juhlan. Juhlaa on järjestetty jo 1990-luvulla ja vuodesta 2001 alkaen aina parittomina vuosina. Tänä vuonna juhla järjestetään tiistaina 3.12.2019 Kouvolan jäähallissa klo 9.30-10.30.

Koulujen itsenäisyyspäivän juhlaan osallistuu 11 peruskoulua Kouvolasta ja Iitistä. Kouvolan kouluista Hirvelän, Kaunisnurmen, Kouvolan yhteiskoulun, Urheilupuiston, Mansikkamäen ja Kotikallio / Sarkolan koulut ovat ilmoittautuneet mukaan. Iitin kouluista osallistuvat Haapa-Kimolan, Vuolenkosken, Kausalan ja Kausan sekä Yläkoulun koulut. Yhteensä juhlaan on tulossa noin 1600 oppilasta ja 150 henkilökuntaan kuuluvaa opetushenkilöä.

Juhlaohjelmassa on KooKoo:n Jäätaitureiden (Team Pink Pearl) muodostelmaluisteluesitys ja Utin jääkärirykmentin toimintanäytös. Musiikista vastaa Rakuunasoittokunta ja Kouvolan musiikkiluokista koottu kuoro. Juhlapuheen pitää kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Ville Kaunisto. Jäähallissa kaikuvat myös musiikkiesitykset: Sininen ja valkoinen ja Minä katson tätä maata. Tilaisuus päättyy Maamme-lauluun.

Sivun alkuun