Koronatilanteen vaikutukset kaupungin perimiin tilavuokriin

Kouvolan kaupunki lähettää tilavuokrien laskut normaalisti, mutta pidentää maksuaikaa kolmella kuukaudella. Myöskään viivästyskorkoja ei peritä.

Koronatilanteen aiheuttaman ahdingon vuoksi kaupungin tiloissa vuokralla olevat yritykset ja toimijat ovat olleet yhteydessä Kouvolan kaupunkiin liittyen tilavuokrien maksuihin.

Poikkeuksellisesta koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta johtuen Kouvolan kaupunki on päättänyt pidentää vuokraamiensa tilojen tilavuokrien maksuaikaa kolmella kuukaudella. Maksuajan pidennyksestä johtuen myöskään viivästyskorkoja ei peritä normaalisti. Maksuajan joustotoimenpiteet koskevat kaupungin vuokraamia liike- ja toimitiloja.

– Maksuajan joustolla pyritään helpottamaan kaupungin vuokraamissa tiloissa toimivien yrittäjien ja toimijoiden hankalaa tilannetta. Tilanteen kehittymistä seurataan tarkkaan ja maksuajan pidentämistä harkitaan uudelleen koronatilanteen venyessä, toteaa talousjohtaja Hellevi Kunnas.

Mahdollisia maksuhuojennuksia ja kohtuullistamisia käsitellään myöhemmin, kun tilanne ja valtakunnalliset tukitoimet sekä linjaukset ovat paremmin selvillä.

Lisätietoja:
toimitilajohtaja Juha Jormanainen, puh. 020 615 9013, juha.jormanainen(at)kouvola.fi
talousjohtaja Hellevi Kunnas. puh. 020 615 5054, hellevi.kunnas(at)kouvola.fi

Sivun alkuun