Koronarajoitukset jatkuvat Kouvolassa – ”Meille on tulossa tiukka kevät, mutta kesällä tilanteen arvioidaan helpottavan”

ihminen, jolla käsidesiä ja maski kädessä

Koronavirustestiin tulee hakeutua lieväoireisenakin. Kaupungin turvallisuuspäällikkö kannustaa noudattamaan viranomaisten rajoitussuosituksia vielä kevään ajan, jotta tilanne helpottuisi kesäksi.

Kymenlaakson koronatilanne on heikentynyt ja on nyt koronaviruksen ilmaantumisluvulla mitattuna koko maan huonoimpia Turun ja pääkaupunkiseudun jälkeen. Kymenlaakson tilanne on myös selkeästi huonompi kuin naapurimaakunnissa Uuttamaata lukuun ottamatta.

Kymsote-kuntayhtymä tiedotti keskiviikkona alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksista:

  • Nykyisiä rajoituksia jatketaan maakunnan alueella.
  • Lisäksi uutena linjauksena vahva suositus käyttää maskia koskee 12-vuotiaita ja sitä vanhempia.
  • Seuraavan kerran rajoitusten tarpeellisuutta tarkastellaan viimeistään ensi viikon keskiviikkona.

Kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset myös tuttujen kanssa minimiin

– Kymenlaaksossa ovat olleet käytössä tiukimmat mahdolliset koronarajoitukset, mitä voidaan ilman valmiuslakia hyödyntää. Niitä jatketaan tilanteen vakavuuden vuoksi, turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén Kouvolan kaupungilta sanoo.
Franzén muistuttaa, että viranomaisten suosituksia on äärimmäisen tärkeää noudattaa vielä koko kevään ajan, ettei tilanne heikkene entisestään. Lisäksi Franzén kehottaa vähentämään kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset myös tuttujen ihmisten kanssa minimiin.

– Tämä on monille kuormittavaa. Meille on tulossa vielä tiukka kevät, mutta kesällä tilanteen arvioidaan helpottavan, Franzén kannustaa.

Koronatilanteen kehittymisen ennustettavuutta Kymenlaaksossa vähentää kaksi asiaa: Kymenlaaksolaiset käyvät testeissä tuntuvasti vähemmän kuin syksyllä. Lisäksi Suomessa esiintyy koronaviruksen brittivarianttia, jonka arvioidaan tarttuvan ihmisestä toiseen helpommin kuin koronaviruksen Kiinasta Eurooppaan levinneen muodon.
– Koronavirustestiin tulee hakeutua lieväoireisenakin, Franzén muistuttaa.

Kaupungin valmiusryhmä päätti laajentaa maskien jakelua kuudesluokkalaisiin

Kouvolan kaupungin torstaina kokoontunut valmiusryhmä vahvisti, että Kouvolassa noudatetaan THL:n suositusten mukaisesti uutta yli 12-vuotiaiden maskisuositusta.

Maskien jakelu laajenee nyt kouluissa myös kuudesluokkalaisiin. Kouvolassa on jo aiemmin jaeltu maskeja yläkoululaisille. Maskin käyttö on oppilaille vapaaehtoista, mutta hyvin suositeltavaa.

Lue Kouvolan kaupungin koronavirusrajoitukset kootusti kaupungin verkkosivuilta: kouvola.fi/koronavirus

Lisätiedot:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, puh. 020 615 9019