KooKoon U20-joukkueessa todettu useampi koronavirustartunta

Yhteensä kuudella henkilöllä on positiivinen testitulos.

Kymsote ja KooKoo tiedottaa

Viidellä KooKoon U20-joukkueen pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Lisäksi yhdellä KooKoon ja Mikkelin Jukureiden lauantaisessa nuorten SM-sarjan pelissä ottelutapahtumaan osallistuneella toimihenkilöllä on todettu koronavirus.

Tartunnan saaneet on määrätty eristykseen ja muu joukkue ja joukkueenjohto sekä ottelutapahtumassa altistuneet toimihenkilöt on määrätty karanteeniin. Kaikkia altistuneita on ohjeistettu seuraamaan omia oireitaan ja hakeutumaan uuteen testiin tarvittaessa.

Lisäksi KooKoon liigajoukkue on ohjattu varotoimenpiteenä karanteeninomaisiin olosuhteisiin ja koko joukkue testataan maanantaina 14. syyskuuta. Aikaisemmin tällä viikolla testattiin jo kaksi liigajoukkueen pelaajaa ja näiden tulokset olivat negatiiviset.

– Edustuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi varotoimenpiteenä ja liigajoukkue on asetettu karanteeninomaisiin olosuhteisiin toistaiseksi. Koko joukkue kaikkine toimihenkilöineen tullaan testaamaan ja vasta tulosten jälkeen selviää, miten arki jatkuu, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

– Haluamme toimia tässä tilanteessa mahdollisimman varovaisesti ja noudattaa saamiamme ohjeita. Kaikilla toimenpiteillä tähdätään vastuullisuuteen ja haluamme pitää huolta pelaajien ja työntekijöiden terveydestä ensisijaisesti. Turhaa paniikkia emme kuitenkaan halua lietsoa, mutta tämä on nyt mielestämme paras toimintamalli asian ratkaisemiseksi tässä tilanteessa.

Tämän hetkisten tietojen mukaisesti tartunnat liittyvät kaikki KooKoon ja Jukurien välillä lauantaina 5.9. pelattuun U20 SM-sarjan otteluun. Kymsote jatkaa edelleen altistuneiden kartoitusta ja tartuntaketjujen selvittämistä.

Kymenlaaksossa todettu viime päivinä myös muita tartuntoja

Kymenlaaksossa on todettu viime päivinä useampia tartuntoja. KooKoon ja Jukurien väliseen peliin liittyvien tartuntojen lisäksi Kymenlaaksossa on todettu kolme muuta koronavirustartuntaa. Lisäksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

– Isossa kuvassa Kymenlaakson tilanne on edelleen rauhallinen. Tuoreet tapaukset alueellamme on kuitenkin muistutus siitä, että rauhallinen tilanne voi myös helposti muuttua, toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

– On jokaisen meistä tehtävä varmistaa, että Kymenlaaksossa voidaan jatkossakin elää melko normaalisti. Se vaatii kuitenkin sitä, että perusohjeita hygieniasta ja turvaväleistä noudatetaan tarkasti, tarvittaessa käytetään maskia ja testiin tulee mennä, mikäli lieviäkin infektio-oireita ilmenee.

Lisätietoja:

Kymsote:
Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
Johtajaylilääkäri
020 633 2003
marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi

KooKoo:
Sakari Välimaa, toimitusjohtaja
050 381 1355
sakari.valimaa@kookoo.fi

Sivun alkuun