Kimolan kanavalla aukeaa kioski-kahvila keväällä

Viistosti otettu ilmakuva Kimolan kanavan sulusta ja parkkipaikasta.

Kimolan kanava saa uuden kahvilayrittäjän tulevalle veneilykaudelle, kun heinolalainen Kuitulinja Oy avaa sululla myyntiauton luukkunsa.

Yrittäjä Jarno Koivumäki suunnittelee avaavansa kioskin niin pian kuin mahdollista. ”Heti kun vesi- ja viemäri on kytketty, konttivessa käytössä, lumet sulanut ja kanava auki. Luultavasti vappuna pääsee kokeilemaan.”

Kioski tulee olemaan auki alku- ja loppukaudesta viikonloppuisin, kesällä joka päivä. “Aukioloajaksi olemme alustavasti suunnitelleet klo 11-19, tarvittaessa aukioloaikaa voidaan pidentää,” kertoo Koivumäki.

Vuonna 1978 perustetun yrityksen päätoimialaa on luonnonköysiä valmistus ja myynti mutta yritys on harjoittanut elintarvikemyyntiä vuodesta 2010 eri tapahtumissa ympäri Suomea.

“Myyntiartikkeleitamme ovat pääasiassa virvoitusjuomat, kahvi, jäätelö, jäähilejuoma, metrilakut, mansikat ja herneet, kahvileivät ja pikkusuolaiset kuten pasteijat. Näitä tulee myös kanavalle myyntiin. Kesällä myymme mahdollisesti myös muikkuja ja lettuja. Valikoimaa lisätään tarvittaessa kysynnän mukaan,” kehitysmyönteinen yrittäjä kertoo. ”Katsotaan, mitä asiakkaat toivoo. Anniskeluoikeuksia tai tupakanmyyntiä kioskille ei kuitenkaan ole tulossa.”

Yritys tuo Kimolan sululle myyntiauton ja perävaunun koko kauden ajaksi.

”Lähdemme liikkeelle matalalla profiililla. Odotuksia ei koronan vuoksi hirveästi ole. Otetaan varovasti ja opiskelun kannalta tämä ensimmäinen Kimola-kesä,” toteaa Koivumäki.

Toiveissa vilkas kesä kanavalla

Kioskiyrittäjän hausta vastannut kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, on tyytyväinen, kun yrittäjä viimein löytyi. ”Hyvä, että pääsemme tarjoamaan koko veneilykauden ajan kioskipalveluja kanavan ja läheisen luontopolun käyttäjille ja muille matkailijoille,” hän kertoo.

Kouvolan kaupunki etsi yrittäjää kanavalle toistamiseen kaikille avoimella haulla helmi-maaliskuun aikana ja sai kaksi hakuilmoitusta. Haku avattiin uudestaan, koska vuoden vaiheesta järjestetyssä ensimmäisessä haussa valittu yrittäjä perui suunnitelmansa.

Lisätietoja

www.kouvola.fi/kimolankanava

kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, 020 615 5436, sami.suoknuuti@kouvola.fi