Keskiaikatapahtuma Wiipurintien markkinat saapuu jälleen Kasarminmäelle 6.8.2022

Keskiaikatapahtuma Wiipurintien markkinat valloittaa Kouvolan Kasarminmäen lauantaina 6. elokuuta klo 10.00–17.30. Alueen puistot ja kentät täyttyvät mielenkiintoisesta koko perheen ohjelmasta. Luvassa on musiikkia, työpajoja, historian elävöittämistä, hevosturnajaisia, sirkusta ja paljon muuta.

Tapahtuman pääesiintyjinä ovat tänä vuonna Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Värttinä sekä säkkipillimusiikkia Skotlannin Ylämailta esittävä Helsinki Pipes and Drums. Paikallisia musiikillisia voimia edustavat tapahtumassa irlantilaista kansanmusiikkia esittävä Leprechauns, sekä Äijäkanteleet. Monenmoisen katsomisen lisäksi lapsiperheet pääsevät myös itse tekemään ja osallistumaan.

Kasarmimäen tapahtuma-alue tulee tänä vuonna näyttämään uudenlaiselta. Mainitsemisen arvoinen uudistus on tapahtuman catering: tapahtuma-alueelta löytyy keskiaikaista katuruokaa ja monenlaista herkkupuotia. Kuokantalon possusyöminkejä ei voi jättää väliin! Näitä herkkuja syödessä pääsee samalla seuraamaan päälavan ja Vartiotien alueen ohjelmaa. Keskiajan tunnelmaan kuuluu myös muinaisoluen maistiaiset. Kuusankoskelainen panimo Hoppa tuo tapahtumaan käsintehtyjä artesaanioluita.

Parhaita paloja ohjelmasta

  • Tapahtuman pääesiintyjä on tänä vuonna kultalevynsä 30-vuotisjuhlaa viettävä, Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Värttinä. Yleisö pääsee kokemaan myös ainutlaatuisen, Suomen ainoan säkkipilliorkesterin Helsinki Pipes and Drums musiikkia Skotlannin Ylämailta.
  • Mystikko Alexander XIII 30 minuutin taikakoulussa voi oppia taikatemppuja vaikka kolikoilla, pähkinöillä tai narunpätkillä. Yhdessä loihtija Samu Kuusiston kanssa hän vie katsojat lisäksi jännittävälle ja viihdyttävälle matkalle mystiikan ja taikuuden pariin omalla taikuusesityksellään.
  • Taistelutalutusratsastuksessa lapset pääsevät testaamaan taitojaan oikeilla viikinkiratsuilla.
  • Sirkusryhmät viihdyttävät yleisöä erilaisilla esityksillään. Säilättärien Pyhän Päärynän legenda on musiikkia ja sirkusta yhdistävä koko perheen musiikkisirkusteatteriteos. Yleisöä alueella viihdyttävät myös Sirkuskunnan narrit, Sirkus Bravuuri sekä Encanta Oy:n ohjelmatuokiot.
  • Toimittaja Arvo Tuominen kertoo elämästä keskiaikaisessa Viipurissa.
  • Suomen heraldisen seuran asiantuntija Reijo Helläkoski esittelee Viipurin linnan päälliköiden vaakunoita
  • Kemiön saaressa toimiva Rohan Tallit esittää valloittavan ja jännittävän historiallisen hevosturnajaisesityksen ”Vallan juonet” koko perheelle.

Katso koko ohjelma Kouvolan kaupungin verkkosivuilta.

Tule nauttimaan monikerroksellisesta historiasta Kasarminmäelle!

Tapahtuma järjestetään pandemiatilanteen niin salliessa ja viranomaisten antamaa ajankohtaista ohjeistusta noudattaen.

Liput

10 € aikuiset. Lapset sekä keskiaika-, viikinkiaika- tai kansallispukuun pukeutuneet pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Lippuja voi ostaa paikan päältä tapahtumapäivänä.

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Helena Jetsu, puh 020615 74 20, helena.jetsu@kouvola.fi

Sivun alkuun