Kerro meille! -kyselyssä kerätään Kymenlaakson tapahtumiin liittyviä tarinoita ja muistoja

Tanssivia ihmisiä Kouvolan katukuvassa 1970-luvulla

Kerro meille parhaat muistosi ja tarinasi Kymenlaakson alueen juhliin, markkinoihin ja tapahtumiin liittyen. Muistosi voivat kuljettaa meidät matkalle vuosien päähän tai ihan lähihetkeen. Voit kertoa muistosi ihan lyhyesti tai kuvailla sen tarkemmin. Muistoja kerätään kesän ajan elokuun loppuun saakka.

Kymenlaakson museoiden yhteisessä museoprojektissa kysytään muistojanne alueen tapahtumista. Voi kertoa pienistä tai suurista, edelleen jatkuvista tai jo taakse jääneistä tapahtumista.

Muistoja voi tallentaa internetistä löytyvälle kyselylomakkeelle: Kerro Meille -kysely (kerromeille.net). Kysely on avoinna 1.6.–31.8.2022

Kouvolan alueella järjestetään tänä kesänä mm. Elovalkeat, Kouvola-päivät, Wiipurintien markkinat, Kouvolan Taikapäivät, Kymi Gran Prix Ravit, Jättömaa kylässä II, Taiteiden Yö, Lux Like Kouvola -valotaidetapahtuma, Kymijoki Beer festival sekä monia muita arkeamme värittäviä hienoja tapahtumia. Osa näistä juontaa juurensa vuosien taa, osa on tuoreita tapahtumakentällä. Millaisia muistoja sinulla on näihin tai johonkin muuhun alueemme tapahtumaan?

Muistitietoa Kymenlaaksosta talteen

Kerro meille! on kymenlaaksolaisten museoiden yhteinen hanke, jossa vuosittain vaihtuvalla teemalla kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta. Kyselyssä ovat mukana Kymenlaakson museo, Poikilo-museot, Haminan kaupungin museot, Miehikkälän museotoimi, Verlan tehdasmuseo ja Suomen Puotimuseo.

Kyselyyn tulleet vastaukset tallennetaan museoiden kokoelmiin ja niitä käytetään mm. näyttely- ja tutkimusaineistona. Otteita muistoista voidaan myös julkaista some-kanavilla. Aiempina vuosina aiheina ovat olleet nuoruus, metsäteollisuus ja muu teollisuus.

Kyselylinkki löytyy myös kaupungin verkkosivulta Kyselyt – Kouvolan kaupunki

Kuva Heikki Rautio. Kouvola-päivän viettoa vuonna 1977 nykyisen Manskin kohdalla Kauppalankadulla.

Sivun alkuun