Käyrälammen vetovoima kasvaa kierroksilla

Syksyinen maisema veden äärellä.

Käyrälammelle on kehittymässä monipuolinen virkistyskeskus kouvolalaisille ja matkailijoille. Alueelle on varattu tilaa myös uusille matkailualan toimijoille ja tapahtumien järjestäjille.

Käyrälammen kärkihanke on edennyt vaiheeseen, joka näkyy alueella monella tavoin. Työkoneet valtaavat rannan loppuvuodesta.

– Alueelle rakennetaan palloilukenttiä, lasten leikkipaikka, ulkokuntosali ja esteetön pääsy uimalaiturille, projektia vetävä asiantuntija Anu Hjelt Kouvolan kaupungilta kertoo.

Osa parkkipaikoista jää pelikenttien alle, mutta uimavalvontarakennuksen läheisyyteen tulee esteetön pysäköintialue. Koira-aitaus siirtyy vuonna 2024 nykyiseltä paikaltaan noin 200 metriä Tykkimäen saunan suuntaan alueelle, jonne rakennetaan puisto. Uudessakin koira-aitauksessa säilyy koiraranta. Nykyisen koira-aitauksen paikalla voi tulevaisuudessa järjestää erilaisia yleisötapahtumia.

– Tapahtuma-alueelle ei tule kiinteää lavaa, vaan tarvittavat rakenteet toteutetaan tapahtumakohtaisesti. Laajalla nurmikkoalueella ihmiset voivat istuskella piknikillä ja nauttia tunnelmasta, Hjelt maalailee tulevaa.

Uimarannan ja uuden puiston läpi toteutetaan kevyen liikenteen raitti, joka yhdistää uimaranta-alueen ja Lautarontien.

Rakennustyöt pyritään saamaan uimarannan tuntumassa mahdollisimman valmiiksi kesään 2024 mennessä, mutta puiston suunnalla työt jatkuvat pitempään. Kaupungin panostukset Käyrälammen kehittämiseen palvelevat sekä asukkaita että matkailuelinkeinoa. Kun alueella on virkistystoimintaa ja ohjelmatarjontaa, paikka vetää myös uusia matkailuyrityksiä.

– Käyrälammelle on asemakaavoitettu kaksi matkailurakentamisen korttelia, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin, Hjelt toteaa.

Käyräjoen ylittävä silta valmistuu talvella

Käyrälammen rengasreitin voi kulkea jo tulevana talvena, kun Käyräjoen ylittävä kevyen liikenteen silta valmistuu. Ulkoilureitti on pääosin esteetön, mutta joissain kohdissa avustajaa saattaa reitin kaltevuuden tai pintamateriaalin takia tarvita.

Reitille on tulossa kuntalaistoiveiden mukaisesti lisää opastetauluja, jotka tarjoavat syventävää tietoa muun muassa alueen paikallishistoriasta.

Hjelt toivoo, että kaupunkilaiset ottavat omakseen Käyrälammen virkistysmahdollisuudet.

– Kun kaikki on saatu valmiiksi, alueesta tulee todella monipuolinen. Käyrälammelle voi tulla myös vieraiden kanssa liikkumaan ja aikaa viettämään.

Lue lisää: www.kouvola.fi/kayralammenreitti

Outi Myllymäen kirjoittama juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 18.10.2023 ilmestyneessä Kouvolan kaupungin tiedotuslehdessä 2/2023. Koteihin jaetun ilmaisjakelun juttuja voi lukea myös kaupungin verkkosivulla: kouvola.fi/julkaisut.

Sivun alkuun