Käyrälammen uimarannan ja puiston rakentaminen on vauhdissa

Laituri ja ramppi, ihmisiä laiturilla.

Käyrälammen etelärannan kehittäminen houkuttelevaksi virkistys- ja matkailukeitaaksi näkyy rakennustyömaana loppusyksyyn asti. Urakka edistyy vaiheittain siten, että Käyrälammella voi nauttia kesästä rakentamisesta huolimatta.

Käyrälammen etelärannalla on alkanut mittavat rakennustyöt. Kouvolan kaupunki investoi alueen virkistyskäyttöön ja matkailun kehittämiseen mm. lisäämällä liikuntamahdollisuuksia ja valmistautumalla tapahtumien tarpeisiin.

Urakka on lähtenyt käyntiin uimarannan alueelta ja osia uimarannasta on ollut huhtikuusta lähtien suljettuna. Uimarantaa voi kuitenkin käyttää rajoitetusti. Uimarannalle tulee lasten leikkialue, oleskelualueita sekä esteetön kulku uudelta liikkumisesteisten pysäköintialueelta laiturille ja uimarampille. Uimaranta-alue valmistuu 10.6. mennessä, mistä lähtien koko uimaranta on kesänviettäjien käytössä. Piknik-nurmi ja siellä sijaitseva leikkipaikka ovat käytössä koko urakan ajan.

Uimavalvontarakennuksen ja Beach Volley -kenttien väliselle alueelle rakentuu ulkokuntosali ja kaksi uutta pelikenttää. Maansiirtotyöt on aloitettu mutta kesän ajaksi alue rauhoitetaan työmaatoiminnalta.

Käyrälammen koira-aitaus suljetaan 10.6. väliaikaisesti. Koira-aitaus siirtyy viereiselle metsäalueelle toteutettavaan puistoon ja se avataan uudessa sijainnissaan lokakuun aikana. Koirien uintimahdollisuus säilyy ja aitaukseen tulee valaistus.

Ulkoilureitin viitoitusta täydennetään

Käyrälammen ulkoilureitti pidentyi kuuden kilometrin pituiseksi viime syksynä, jolloin Käyräjoen ylittävä kevyen liikenteen silta valmistui. Reitin varrelle on pystytetty infotauluja sekä kohdeopasteita, joissa kerrotaan alueen luonnosta ja historiasta. Reitin viitoitus täydentyy alkukesän aikana. Käyrälammen ulkoilureitti tulee kulkemaan uuden puiston läpi Käyrälammenraittina. Puiston rakennustöiden ajan ulkoilijat voivat ohittaa työmaan Käyrälammentien kautta; puiston läpi pääsee vasta koko urakan valmistuttua marraskuussa. Ulkoilureitti on siis käytössä rakennustöistä huolimatta.

Rakennustyöt jatkuvat loppusyksyyn asti

Kesän ja syksyn ajan urakka jatkuu puiston rakentamisella lammen lounaisrannalle. Uusi koira-aitaus valmistuu puiston rakennustöiden yhteydessä ja sen rakentamisessa käytetään nykyisen aitauksen aitaelementtejä, mistä syystä aitauksen käyttöön tulee muutaman kuukauden pituinen katkos. Puistoon tulee Käyrälammenraitin lisäksi lähempänä rantaa kulkeva polku ja taukopaikka.

Nykyisen koira-aitauksen viereinen Lampiraitin pysäköintialue poistuu käytöstä. Sitä korvaamaan rakennetaan Käyrälammentien ja valtatie15:n väliin sijoittuva uusi pysäköintialue, joka valmistuu syksyn kuluessa. Lampiraitti tulee jatkossa olemaan ainoastaan kevyen liikenteen käytössä.

Syksyllä viimeistellään myös kuntosalin ja pelikenttien alue. Käyrälammenraitti kulkee puiston ja koko ranta-alueen läpi ja se valmistuu vaiheittain urakan edetessä. Koko urakan on määrä olla valmis marraskuun loppuun mennessä.

”Tiedostamme, että rakennusvaihe vaatii Käyrälammen kävijöiltä poikkeuksellista kärsivällisyyttä”, sanoo kehittämishankkeen projektipäällikkö Anu Hjelt Kouvolan kaupungilta. ”Tuloksena on kuitenkin upea kokonaisuus, josta matkailijat ja me kaupunkilaiset saamme nauttia vuosikymmeniä eteenpäin.”

Monet Käyrälammen palvelut ovat normaalisti tai osin käytössä myös urakan aikana. Kävijöiltä toivotaan ymmärrystä rakentamisen aiheuttamille häiriöille sekä varovaisuutta työmaan lähistöllä liikkuessa.

Lisätietoja: Anu Hjelt, asiantuntija, projektipäällikkö, puh. 020 615 6642, anu.hjelt@kouvola.fi

Sivun alkuun