Käyrälammen laituri ja ulkoilureitti ovat valmistuneet

Käyrälammen kehittämisessä entistä monipuolisemmaksi virkistyksen ja matkailun kohteeksi on otettu aimo harppaus eteenpäin tänä syksynä, kun uusi uimalaituri ja ulkoilureitti valmistuivat.

Nainen ja kaksi koiraa kävelevät syksyisellä ulkoilureitillä metsässä.

Käyrälammen työntäyteinen kesä on tullut päätökseen uusien virkistyspalveluiden valmistuttua. Kuluvan vuoden aikana on saatu päätöksen kaksi merkittävää urakkaa, uimalaiturin ja ulkoilureitin rakentaminen. Lisäksi alueelle on saatu uutta pysäköintitilaa poltetun toimistorakennuksen paikalle.

Uimalaiturilta lampeen virkistäytymään

Uusi uimalaituri on 90 metriä pitkä ja sen päässä on hyppytorni. Laiturin kupeessa on kuusi täysimittaista (50 m) uimarataa. Laiturilla on penkkejä ja rannansuuntaisia lisäosia sekä lukuisia portaita veteen. Ulapalla, 50 metriä laiturin päästä, on lisäksi erillinen uimaponttooni. Laituriurakka jatkuu osin vielä ensi keväänä, kun toteutetaan esteetön pääsy pysäköintialueelta laiturille ja sosiaalitiloihin sekä rannalta veteen.

Metsätunnelmaan uudella ulkoilureitillä

Käyrälammen uusi ulkoilureitti on noin 1,5 km pitkä ja tarkoitettu kävelyyn ja pyöräilyyn. Reitti on kokonaisuudessaan esteetön eli kuljettavissa myös pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa. Matkalla on joitakin jyrkempiä osuuksia, joissa manuaalisen pyörätuolin käyttäjä voi tarvita avustajan.

Ulkoilureitin lähtöpisteet ovat Paaskosken sillalla ja Käyrälammella, leirintäalueen itäpuolella. Reitti kulkee Käyrälammen itäpuolen metsässä osin rantaa seuraillen. Se on pääosin kivituhkapintainen, lukuun ottamatta leveää pitkostusta jokirannassa Paaskosken sillan tuntumassa.

Jyräänjoella voi kokea yllättävän erämaista tunnelmaa aivan asutuksen tuntumassa. Reitin kolmella tulipaikalla voi käydä evästelemässä ja nauttimassa luonnonrauhasta. Tulipaikoista kaksi on esteettömästi saavutettavia. Puuhuoltoa ei kaupungin ulkoilureiteillä ole, joten omat nuotiopuut on tuotava mukanaan. Reitin lähtöopasteet sekä viitoitus tuodaan maastoon vielä syksyn aikana.

Käyrälammen palveluita lisätään jatkossakin

Kouvolan kaupunki investoi voimakkaasti alueen kehittämiseen myös tulevina vuosina. Ensi vuonna rakennetaan kevyen liikenteen silta Käyräjoen yli sekä kevyen liikenteen väylä Lautarontien eteläosaan. Näiden valmistuttua Käyrälammen voi kiertää ulkoillen noin kuuden kilometrin pituisella reitillä. Infrastruktuuria tullaan lisäämään, mikä mahdollistaa uuden yritystoiminnan ja palveluiden tulemisen alueelle. Käyrälammen viihtyisyys ja vapaa-ajan mahdollisuudet kasvavat tulevaisuudessa, kun lammen lounaisrantaan toteutetaan uusi puisto ja sitä halkova kevyen liikenteen raitti. Myös uusia liikuntamahdollisuuksia toteutetaan uimarannan tuntumaan.

Lisätietoja:

Anu Hjelt, projektipäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 6642, anu.hjelt@kouvola.fi

Lisätietoja ulkoilureitistä Kouvolan kaupungin nettisivuilla

Sivun alkuun