Käyrälammen ja Paaskosken välisen esteettömän ulkoilureitin rakentaminen alkaa

Käyrälammen alueen virkistyskäytön kehittämiseen liittyvä esteetön ulkoilureitti valmistuu syyskuussa. Kesällä Käyrälammelle pääsee bussilla näppärimmin Tykkimäen suunnasta.

Työmaataulu ja työmaa-aita. Taustalla uudella hiekalla päällystetty ulkoilureitti ja metsää.

Kouvolan kaupunki panostaa Käyrälammen alueen virkistyskäytön parantamiseen useilla investoinneilla. Esteettömän ulkoilureitin rakennustyöt ovat käynnissä kesän ja alkusyksyn ajan Käyrälammen etelärannan ja Jyräänjoen ylittävän Paaskosken sillan välisellä metsäalueella. Ulkoilijoita pyydetään välttämään liikkumista alueella rakentamisaikana työmaaturvallisuuden takaamiseksi. Rakentamisesta vastaa Kouvolan kaupunki ja urakan toteuttamisesta L&T Kiinteistöhuolto Oy.

Kaupunkilaisille tarjoutuu uusia ulkoilumahdollisuuksia reitin valmistuessa syksyllä. Reitti kulkee Käyrälammelta metsän läpi Jyräänjoelle, missä se seuraa jonkin matkaa jokirantaa Paaskosken sillan eteläpuolella esteettömänä pitkossiltana. Reitin varrella on pääsääntöisesti rannassa sijaitsevia tauko- ja levähdyspaikkoja nuotioineen. Ulkoilureitti tulee palvelemaan kävelijöitä ja pyöräilijöitä sekä esteetöntä kulkua tarvitsevia ulkoilijoita. Se rakennetaan kivituhkapohjaiseksi ja riittävän leveäksi helpon ja turvallisen retkeilyn takaamiseksi. Vanha latupohja säilyy talvisin hiihtäjien käytössä ja kesäisin kuntoratana entiseen tapaan. Reitit yhtyvät Paaskosken sillalla, mistä latu jatkuu Valkealan suuntaan.

Bussikyydillä kesällä Käyrälammelle

Kesäiselle Käyrälammelle pääsee bussikyydillä kätevimmin Tykkimäen suunnasta. Linjan 12 vuoroja on lisätty ja suurin osa vuoroista jatkaa Tornionmäeltä Tykkimäelle asti kesän ajan (6.6.-8.8.2022). Linja 12 kuljettaa matkustajat Tykkimäen parkkipaikalle. Lisäksi linja 8 ajaa Karjalankatua aivan huvipuiston editse ja kyydistä voi jäädä tai kyytiin nousta pysäkeillä Karjalankatu I ja L. Linjojen aikataulut löytyvät kesän bussiaikataulukirjasta (pdf, 4 Mt).

Valtatie kuuden ylittävä jalankulkusilta, nk. ”Aurinkosilta”, johtaa Tykkimäeltä Käyrälammelle. Matkaa pysäkiltä uimarannalle kertyy vajaa kilometri. ”Keskustan tai Tykkimäen sisäänkäynnin kaupunkipyöräasemilta voi hypätä näppärästi kaupunkipyörän satulaan. Pyörän voi palauttaa Käyrälammen Aquaparkille, missä on myös kaupunkipyöräasema”, vinkkaa joukkoliikennesuunnittelija Jussi Eskola.

Joukkoliikenteen aikataulut ja kaupunkipyöräasemat sekä niiden pyöräsaldot löytyvät reittiopassovelluksesta.

Tietoa kaupunkipyörien vuokrauksesta saa palveluntarjoaja Kaakaun sivuilta.

Lisätietoja:

Anu Hjelt, asiantuntija, Käyrälammen kehittämishankkeen projektipäällikkö, VisitKouvola, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 6642, anu.hjelt@kouvola.fi

Jussi Eskola, joukkoliikennesuunnittelija, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 9077, jussi.eskola@kouvola.fi

Sivun alkuun