Kaupunki tiedottaa korona-altistuksista ensisijaisesti Wilman kautta, Kymsote soittaa karanteeniin asetetuille

korona

Koronatiedotuksessa on erotettava kaksi asiaa: tieto koronatartunnasta on yksityinen terveystieto, korona-altistustilanteista taas voidaan tiedottaa.

Koronatartuntoja todetaan nyt ennätysmäärä Kouvolassa. Myös muualla Suomessa tartuntoja todetaan ennätyksellisen paljon.

Tartuntoja todetaan nyt runsaasti myös lapsissa. Viime viikkojen aikana useissa Kouvolan kouluissa ja päiväkodeissa on ollut korona-altistuksia.

– Kaupungille tulee jonkin verran pyyntöjä tiedottaa siitä, missä kouluissa tai päiväkodeissa koronatartuntoja on, turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kertoo.

– Ymmärrän hyvin tarpeen ja toiveen tietää asia. Tässä täytyy kuitenkin erottaa kaksi eri asiaa: tartunnat ja altistumiset.

Tartunta on yksityinen terveystieto, altistustilanteista tiedotetaan asianosaisia

Koronatartunta on yksityinen terveystieto, jota terveydenhuolto ei lain mukaan saa kaupungille toimittaa. Jos koronaan sairastanut altistaa muita mahdolliselle tartunnalle, terveydenhuolto tiedottaa kaupunkia asiasta.

– Kouluissa tai päiväkodeissa koronaan altistuneiden lasten vanhempia tiedotetaan Wilman kautta, työntekijöitä sisäisiä tiedotuskanavia pitkin, Franzén sanoo.

Mikäli Kymsote määrää oppilaita, lapsia tai työntekijöitä karanteeniin, he soittavat karanteeniin määrätylle myös henkilökohtaisesti

Mediatiedotuksen tarpeen Kouvolan kaupunki harkitsee tapauskohtaisesti silloin, jos koulussa tai päiväkodissa menee kokonainen luokka tai ryhmä karanteeniin tai jos koulussa tai päiväkodissa todetaan jatkotartuntoja.

Koulujen ja päiväkotien karanteenikäytännöt ovat muuttuneet syksyn aikana, Kymsote tiedotti marraskuussa. Mikäli lapsi tai nuori on saanut koronavirustartunnan, koko koululuokkaa tai päiväkotiryhmää ei aseteta enää automaattisesti karanteeniin.

Lasten korona yleensä lievä

Alle 12-vuotiaat sairastavat koronan yleensä lievänä tai oireettomana. Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden on mahdollista saada itselleen erinomainen suoja vakavaa koronavirustautia vastaan ottamalla koronarokotteet. Rokotukseen voi varata ajan Kymsoten kautta 

Oireisena tulee sekä rokotettujen että rokottamattomien pysyä kotona. Riskiryhmäläisiä, vaikkapa isovanhempia, kannattaa myös lasten tavata nyt vain täysin oireettomana.


Lisätietoja:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, puh. 020 615 9019

Sivun alkuun