Kaupunki edistää kiertotaloutta Kiertonetin avulla

Julkisen sektorin kiertotalous on yksinkertaisimmillaan uuden elämän antamista tarpeettomalle omaisuudelle. Kiertonetin kautta verovaroilla hankittujen resurssien hyödyntäminen viisaasti maksimoi käytetyn omaisuuden arvon ja pienentää hiilijalanjälkeä. Kouvolan kaupunki on myös rekisteröitynyt Kiertonetin käyttäjäksi.

Kiertonet tarjoaa ostajille kanavan, josta voi hankkia huutokaupalla julkisten organisaatioiden poistamaa omaisuutta resurssiviisaasti ja helposti, luontoa säästäen. Toiselle turha on toisella tarpeellinen – ostaja voi tehdä mitä erilaisimpia löytöjä.

Huutokauppoihin voi osallistua vaikkapa omalta kotisohvalta, ei tarvitse ajaa esimerkiksi kunnan tai kaupungin varikolle perinteiseen huutokauppaan.

Kustannuksia säästyy, kun tavara siirtyy huutokaupan jälkeen suoraan myyjältä ostajalle ilman ylimääräisiä välivarastointeja tai kuljetuksia. Kiertonetin avulla käytetty omaisuus saa uuden elämän ja ympäristökuormitus pienenee.

Kiertonet.fi-palvelun tarjoaa Kiertoa Oy, joka on kiertotalouden, julkisten hankintojen ja kilpailutusten asiantuntija. Kiertoa Oy auttaa käyttämään yhteisiä varoja vastuullisesti.

Ostajina Kiertonetissä voivat toimia niin yksityiset, yritykset kuin julkiset toimijatkin. Siirry Kiertonetin sivuille!

Sivun alkuun