Kaupungin uudenvuoden ilotulitus järjestetään Kuusankoskella, sisäjuhla perutaan muuttuneiden koronarajoitusten vuoksi

Suomen hallitus on tiistaina päättänyt, että koronapassin käyttö keskeytetään. Uudella rajoituksella ei juuri ole vaikutuksia kaupungin palveluihin.

Kouvolan kaupungin uudenvuoden juhla on osittain peruttu. Valtioneuvosto ilmoitti eilen tiistaina tiukentuneista rajoituksista, joiden vuoksi Kuusankoskitaloon suunniteltu sisäjuhla joudutaan perumaan. Ulkona järjestettävä ilotulitus kuitenkin järjestetään.

”Kuusankoskitalon puistossa on todella hyvin tilaa, mihin levittäytyä turvallisesti”, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén sanoo.

Ilotulitus järjestetään perjantaina 31.12. kello 20 Kuusankoskitalon puistossa.

Tiistaina Suomen hallitus ilmoitti, että 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa eikä asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Voit lukea tarkemman tiedotteen valtioneuvoston verkkosivuilta.

Uusi rajoitus ei juuri vaikuta kaupungin palveluihin

Kymenlaaksossa on voimassa rajoituspäätös, jonka mukaisesti sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ei voi ottaa kuin 50 henkilöä. Rajoitus on voimassa 12.1. asti.

”Todennäköisesti aluehallintovirasto jatkaa rajoituspäätöstä myös 12.1. eteenpäin”, Franzén arvioi.

Koronapassin käytön keskeyttäminen ei juuri vaikuta kaupungin palveluihin, sillä voimassa olevat rajoitukset koskevat etenkin yleisötilaisuuksia, tapahtumia ja ravintolatoimintaa.

”Kaupungin palvelut, kuten uimahallit, kirjastot ja museo, ovat normaalisti auki. Yleisötilaisuuksissa voi rajoitusten mukaisesti olla enintään 50 henkeä, mukaan lukien työntekijät. Tätä ei siis voi 30.12. alkaen kiertää edes koronapassilla”, Franzén kertoo.

Yleisötilaisuuksia ovat kaikille avoimet tilaisuudet, esimerkiksi konsertit, teatterit, elokuvateatterit, markkinat, urheilutapahtumat ja -ottelut sekä kaikille avoimet koulutustilaisuudet ja seminaarit.

Kaupungin valmisryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina käsittelemään koronatilannetta. Kaupunki tiedottaa valmiusryhmän päätöksistä tarvittaessa.

Kouvolan koronarajoituksista voit lukea tarkemmin kaupungin koronatiedotussivulta.

Kouvolassa vaikuttavat koronarajoitukset pähkinänkuoressa:

  • Kaupungin palvelut ovat normaalisti auki.
  • Yli 50 henkilön yleisötapahtumia ei ole mahdollista järjestää sisätiloissa edes koronapassilla 30.12. alkaen. Yleisötilaisuuksia ovat kaikille avoimet tilaisuudet, esimerkiksi konsertit, teatterit, elokuvateatterit, markkinat, urheilutapahtumat ja -ottelut sekä kaikille avoimet koulutustilaisuudet ja seminaarit.
  • Valtioneuvosto kohdistaa ravintoloihin mm. aukiolorajoituksia, nämä ravintolarajoitukset koskevat myös Kouvolaa. Lue ravintolarajoituksista tarkemmin STM:n sivuilta.
  • Ryhmäharrastustoiminnassa suositellaan joulutauon jatkamista 10. tammikuuta asti.
  • Käytä palveluja vain terveenä ja muista maski ja käsidesi.

Lisätiedot:

Kouvolan turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, 0206159019

Sivun alkuun