Jokainen nuori ansaitsee elämäänsä ammattiaikuisen

Mies lyömässä biljardipalloa. Toinen mies katsoo vieressä biljardikeppiin nojaten. Vieressä seisoo nainen.

Nuorisotyön ammattilaisten eli ammattiaikuisten päivää vietetään valtakunnallisesti nyt toista kertaa. Teemapäivä ajoittuu viimevuotiseen tapaan koulujen päättäjäisviikonlopun perjantaihin, joka on tänä vuonna 3. kesäkuuta.

Teemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota erityisesti kunnalliseen nuorisotyöhön ja sen ammattitaitoisiin tekijöihin, sillä lasten ja nuorten hyvinvointi on kuntien vastuulla. Kouvolan kaupungin nuorisotyöntekijät aktivoituvat päivän kunniaksi normaalia enemmän some-kanavissa ja kertovat työpäivästään esim. koululta, nuorisotilalta ja nuorten pariin jalkautuessa.

Huomion kiinnityksellä halutaan tuoda laajasti nuorten ja huoltajien tietoisuuteen, että Kouvolassa on saatavilla kasvavan nuoren ajattelua ymmärtäviä nuorisotyön ammattilaisia, jos palvelulle on tarvetta.

Ammattiaikuinen ei jätä kasvatusta elämän tehtäväksi

Kouvolan kaupungilla nuorten parissa työskentelee 49 työntekijää nuorisokasvatuksen koordinaattoreina, nuoriso-ohjaajina sekä palvelupiste Ohjaamon palveluohjaajana ja ohjaamovalmentaja. Nuorisotyön ammattilaisia työskentelee myös nuorten työpajalla työpajajohtajajana, yksilövalmentajina ja työvalmentajina. He ovat koulutettuja kasvamisen ja nuoruuden asiantuntijoita, joilla on omat keinonsa ja menetelmänsä tehdä kuntien hyvinvointityötä nuorisolähtöisesti ja ongelmia ennaltaehkäisevästi.

Ammattilaiset ovat kaikkien nuorten saatavilla ja varmistavat, ettei kukaan joudu kasvamaan yksin. He kohtaavat, tukevat ja opastavat nuoria koulun, nuorisotilojen, työpajojen ja ohjauksen lisäksi myös virka-aikojen ulkopuolella siellä missä nuoretkin ovat; puistoissa, kaduilla, nuorten kohtaamispaikoissa sekä erilaisissa tapahtumissa, kuten tulevana lauantaina koulujen päätöstä juhlistavassa School’s Out tapahtumassa Tykkimäellä.

Uusi liikkuva nuorisotyö vie Kouvolassa pakettiautolla palvelua lisäksi alueille, joissa ei ole nuorisotiloja. Liikkuva nuorisotyö haluaa tavoittaa myös nuoret, jotka eivät tule nuorisotiloille tai osallistu muuten nuorisopalveluiden toimintoihin.

Valtakunnallista Ammattiaikuisten päivää koordinoi Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna. Sen tehtävänä on vahvistaa nuorisotyön kentän yhteistyötä ja osaamista sekä tuoda kampanjan kautta näkyväksi nuorisotyötä tekevä pieni, mutta sitäkin tärkeämpi ammattikunta.

Lisätietoja:

Etusivu – Ammattiaikuiset.fi

Nuorten Kouvola

Maritta Rihu, nuorisopalveluyksikön vastaava, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7794, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun