Jazzin huippunimet nousevat jälleen estradille Kymijoen upeissa rantamaisemissa

InkJazz-logo

Kansainvälisesti ja kansallisesti tunnettuja artisteja estradille tuova InkJazz-konsertti järjestään tänä vuonna18 kerran. Yleisö pääsee uppoutumaan jazz-musiikin lumoon Ankkapurhan teollisuusmuseolla pe 26.8. klo19, kun nimekkäät jazzmuusikot valtaavat estradin uniikissa ympäristössä.

InkJazz palaa koronakesien jälkeen Ankkapurhan teollisuusmuseolle. Konsertissa kuullaan hyviä kansainvälisiä arvioita saaneen vaasalaisen kitaristi Mathias Sandbergin trioa ja Jari Perkiömäen luotsaamaa All Stars -kokoonpanoa, jossa laulusolistina ilahduttaa nouseva tähti Virosta Marianne Leibur. Trumpettisolistina toimii virtuoosinen Kalevi Louhivuori ja kontrabasistina asemansa jo New Yorkin jazzskenessä vakiinnuttanut Kaisa Mäensivu. Pianistina on niin ikään New Yorkista vastikään Suomeen palannut Tuomo Uusitalo ja rumpalina Teemu Mustonen.

Lisäksi tapahtumassa kuullaan Mathias Sandbergin trioa. Jazz-kitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalainen musiikkilehti Jazziz Magazine kutsui ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”, kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Triossa soittavat myös Zacharias Holmkvist, basso ja Stefan Brokvist, rummut.

Tapahtuman järjestää Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneinaan mm. Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiö ja Stora Enson Anjalankosken tehtaat.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii saksofonisti Jari Perkiömäki.

Pääsyliput ennakkoon

Pääsylipun hinta 25 €. Lippuja myydään kesän aikana ennakkon Kouvolan pääkirjastossa sekä Myllykosken ja Inkeroisten kirjastoissa. Lippuja voi ostaa myös tuntia ennen konserttia ovelta, mikäli niitä on vielä saatavilla.

Lisätietoja:

InkJazz – Kouvolan kaupunki

Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, puh. 0206158591, www.kouvola.fi

Sivun alkuun