Japanin filharmonisen orkesterin konsertti Kuusankoskitalolla 3.4.

Konserttikuva

Japanin filharmoninen orkesteri tulee ensivierailulle Suomeen laajan Euroopan kiertueensa yhteydessä. Konsertin johtaa Kouvolasta lähtöisin oleva ylikapellimestari Pietari Inkinen. Orkesterivierailu on yksi Kouvolan kaupungin 10-vuotisjuhlavuoden tapahtumista.

Orkesteria johtava Inkinen on Pohjois-Kymen musiikkiopiston ja Sibelius-Akatemian kasvatti. Hän on valinnut kaikkiin kiertueen ohjelmiin suomalaisia säveltäjänimiä. Helsingissä ja Kouvolassa kuullaan Eward Elgarin, Tőru Takemitsun ja Jean Sibeliuksen musiikkia. Kiertueen muissa konserteissa on myös Einojuhani Rautavaaran ja Ludwig van Beethovenin teoksia.

Solistina soittaa sellotaiteilija Sheku Kanneh-Mason, joka on BBC:n Vuoden nuori solisti -kilpailun 2016 voittaja ja kaksinkertainen Classic BRIT Awards -palkinnon saaja. Hänet muistetaan myös ihastusta herättäneestä esiintymisestään Englannin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häissä.

Suomessa orkesteri soittaa kaksi konserttia, 2.4. Helsingin Musiikkitalossa ja 3.4. Pietari Inkisen kotikaupungin Kouvolan Kuusankoskitalossa. Vierailu juhlistaa Japanin ja Suomen välisten diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlaa.

Vuosi 2019 on myös orkesterin perustajan ja ensimmäisen kapellimestarin Akeo Watanaben syntymän juhlavuosi. Äitinsä puolelta suomalaisen Watanaben kunniaksi orkesteri haluaa tällä kiertueella syventää ja laajentaa suhdetta Suomeen.

Kouvolaan saapuu orkesterin lisäksi n. 40-henkinen ryhmä JPO:n faneja Japanista. Kiertue käynnistyy Suomesta ja jatkuu Saksaan, Itävaltaan ja Britanniaan.

Molempia Suomen vierailuja tukee Japanissa ja Pohjoismaissa toimivan Scandinavia-Japan Sasakawa Foundationin (SJSF) Suomen ja Japanin osastot. Kouvolan konserttia tukevat myös Kouvolan kaupunki ja Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

Japanin filharmonisen orkesterin vierailu on myös yksi kaupungin juhlavuoden tapahtumista, kun Kouvola juhlistaa tänä vuonna 10-vuotistaivaltaan. Juhlavuotta vietetään monin tavoin, erityisesti juhlaviikolla 6.-12.5.2019. Tapahtumia ja toimintaa on kuitenkin pitkin vuotta ja ohjelmaa kaiken ikäisille ja moneen mieltymykseen.

Kouvolan konserttiin voi tiedustella peruutuspaikkalippuja Kuusankoskitalon lipunmyynnistä. Itse konsertti alkaa klo 20.

Sivun alkuun