Jaakonpuiston leikkipaikan suunnitelma valmis

Jaakonpuiston leikkialue on tullut kuntonsa puolesta tiensä päähän. Kouvolan keskustassa liikennepuiston vieressä sijaitsevan leikkipaikan välineet, kalusteet, kasvillisuus ja valaistus on tarkoitus uusia tulevan syksynä.

Aktiivisessa käytössä olevalle leikkipaikalle rakennetaan toimintoja monipuolisesti eri-ikäisille lapsille ja aikuisille. Puistoon on suunniteltu muun muassa uusia kiipeilytelineitä, tasapainoilurata, erilaisia keinuja, ulkoliikuntavälineitä sekä levähdys- ja oleskelupaikkoja. Viihtyisyyttä lisätään uusimalla kasvillisuutta ja valaistusta. Tavoitteena on puiston toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden ja parantaminen sekä leikkipaikan korjausvelan pienentäminen.

Saneeraus on suunniteltu toteutettavaksi osittain yhteistyössä paikallisten Lions Clubien kanssa, joten leijona-teemaa on tuotu visuaalisesti esiin leikkipaikan välineissä.

Suunnitelma oli nähtävillä keväällä, jolloin siihen saapui muistutuksia viereisestä Jaakonpuiston päiväkodista. Alueen jäsentelyä, välinevalintoja, kalusteita sekä aitajärjestelyjä koskevat mielipiteet huomiotiin suunnitelmassa ja tehtyjen täydennysten ja muutosten jälkeen suunnitelma oli uudelleen nähtävillä. 27.5-10.6. 2020. Tällöin suunnitelmaan ei saapunut yhtään muistutusta.

Tekninen lautakunta käsittelee leikkipaikan yleisen alueen suunnitelmaa kokouksessaan tiistaina 23.6.2020. Leikkipaikkaa päästään rakentamaan lautakunnan hyväksymisen jälkeen arviolta tulevana syksynä.

Jaakonpuiston leikkipaikka kuuluu kunnostettavaksi esitettyjen kohteiden listaan vuonna 2019 hyväksytyssä Kouvolan kaupungin yleisiä alueita koskevassa leikkipaikkaselvityksessä. Puiston kustannusarvio on 85 000 € sisältäen suunnittelun ja rakennuttamisen kustannukset.

Lisätietoja

suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta puh 02061 57096, tapani.vuorentausta(a)kouvola.fi sekä kohteen suunnittelija suunnitteluhortonomi Liisa Malmivirta puh. 020 615 5441, liisa.malmivirta(a) kouvola.fi

Sivun alkuun