InkJazz tuo tänään palan jazzin historiaa Kouvolaan

InkJazz-logo

Tänään perjantaina klo 19 pidettävässä konsertissa on nähtävissä jazzin kehitys ragtimestä bebopiin ja myös yhtymäkohtia klassiseen musiikkiin. Kansainvälisesti ja kansallisesti tunnettuja artisteja estradille tuova InkJazz järjestään tänä vuonna 20. kerran.

Konsertti järjestetään poikkeuksellisesti Ankkapurhan teollisuusmuseon sijaan Kuusankoskitalon konserttisalissa, jossa vallitsevat koronarajoitukset voidaan paremmin huomioida.

Esiintyjinä hieno kattaus kotimaisia jazz-artisteja

Estradin valloittavat Jukka Perko Trio, Eveliina Sumelius, Mirja Mäkelä, Seppo Kantonen ja Jari Perkiömäki esittävät teoksia mm. Scott Joplinilta, George Gershwinilta ja Charlie Parkerilta, jonka syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi sata vuotta.

Kokoelmassa kuvat konsertin artisteista Seppo Kantonen, Eveliina Sumelius, Mirja Mäkelä ja Jukka Perko.

Saksofonisti Jukka Perkon trio on liikkeellä bebopin ja Charlie Parkerin 100-vuotisjuhlakiertueen merkeissä, joka viime vuonna jäi koronan takia vielä vajaaksi. Triossa mukana basisti Eero Seppä ja rumpali Joonas Riippa.

Pianisti Eveliina Sumelius on tohtorin tutkinnossaan erikoistunut jazzvaikutteiseen klassiseen musiikiin ja esittänyt mm. Scott Joplinin ragtime-sävellyksiä.

Pianisti Seppo Kantonen on osa suomalaisen jazzpianon peruskalliota ja soittaa tässä konsertissa myös klassista materiaalia.

Laulaja Mirja Mäkelä on luotsannut omia yhtyeitään vuodesta 1992 lähtien ja esiintynyt vuosien varrella runsaasti eri puolilla Suomea. Mäkelä on laulanut useiden eri eturivin jazzmuusikoiden sekä big bandien levyillä sekä julkaissut kolme sooloalbumia.

Saksofonisti ja festivaalin taiteellinen johtaja Jari Perkiömäki tarttuu tällä kertaa myös klarinettiin ja mm. Gershwinin sävellyksiin.

Liput ennakkoon kirjastosta

Lippuja myydään ennakkoon Kouvolan kaupungin pääkirjastossa, Salpausselänkatu 33 sekä Inkeroisten kirjastossa. Lippuja on ennakkomyynnissä rajoitettu määrä, jotta kahden metrin turvavälit toteutuvat konserttisalissa.

Yleisön toivotaan noudattavan konsertissa kasvomaskisuositusta. Käsidesejä on saatavilla. Järjestyksenvalvojat ohjaajat yleisöä sijoittumaan katsomossa turvallisesti.

InkJazzin artistit mukana Kouvolan koulujen musiikkikasvatuksessa

Konsertin lisäksi InkJazzin artistit toteuttavat tallenteen käytettäväksi koulujen musiikkikasvatuksessa. Taltiointi on osa Kouvolan kaupungin lapsille ja nuorille suunnattua Lennokki -kulttuurikasvatusohjelmaa. Koulukonsertin ohjelmassa esitetään musiikin kautta mm. 1900-luvun alun musiikkihistoriaa.

Lisätietoa

InkJazz – Kouvolan kaupunki

Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, puh. 0206158591, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

Sivun alkuun