Hyvinvointitutorit tukevat koululaisten mielen hyvinvointia

Nainen katsoo kameraa ja hymyilee ripustaessaan kaunista kuusimetsää kuvaavaa seinävaatetta.

Kun psyykkareista tuli hyvinvointitutoreita alkuvuodesta, saatiin heidän työpanoksensa säilymään kohdennettuna Kouvolan lapsiin ja nuoriin.

Kouvolan peruskoulujen psyykkarit eli yhdeksän psykiatrista sairaanhoitajaa saivat uuden työnimikkeen helmikuussa. Hyvinvointitutoreina he säilyvät Kouvolan kaupungin työvoimana, eivätkä siirry Kymenlaakson hyvinvointialueen työntekijöiksi ensi vuoden alussa, kuten esimerkiksi koulupsykologit ja -kuraattorit.

– Kaupunki haluaa satsata lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin heidän omalla toimintapinnallaan, perusopetuksessa, sanoo johtava hyvinvointitutor Jonna Salminen.

Uuden työmuodon toimenkuvaa rakennetaan

Nimikkeen muuttuessa muuttui myös tutorien työnkuva. Painopistettä siirrettiin korjaavasta työstä ennaltaehkäisevän sekä yhteisöllisen tuen suuntaan. Tutorien tehtäviksi määritellään nyt oppilaiden mielen hyvinvoinnin tukeminen, mielenterveysongelmien ennaltaehkäisy ja varhaisen tuen tarjoaminen.

Salminen kertoo, että toimenkuvaa rakennetaan parhaillaan. Työmuoto on uusi ja vaatii hiomista.

Huoltajat aina mukana yhteistyössä

– Kun lapselle, oppilasryhmälle tai luokalle toivotaan tukea, käsittelemme asiaa koulukohtaisessa oppimisen ja koulunkäynnin ryhmässä. Huoltajat pidetään aina mukana yhteistyössä, Salminen kertoo.

Koulujen moniammatillinen työ tukee oppilaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hyvinvointitutorit tekevätkin kouluilla yhteistyötä muun muassa rehtoreiden, opettajien, koulunkäynnin ohjaajien, koulukuraattorien ja -psykologien, kouluterveydenhoitajien sekä huoltajien kanssa.

Lisätietoa: Hyvinvointitutor – Kouvolan kaupunki

Artikkeli on julkaistu ensimmäinen kerran 4.5.2022 ilmestyneessä Kouvolan asukastiedotuslehdessä 1/2022. Artikkeli on luettavissa kokonaisuudessa tiedotuslehden sähköisestä versiosta, joka löytyy Kouvolan kaupungin verkkosivulta kouvola.fi/julkaisut.

Sivun alkuun