Hillosensalmelta pääsee pikkubussilla Repovedelle 27.6. alkaen

Tänä kesänä kokeiluluontoisesti uudelleen käyttöönotetun Hillosensalmen junaseisakkeelta on ensi maanantaista 27.6. lähtien mahdollisuus matkustaa vakioaikaan jatkoyhteydellä edestakaisin Repoveden kansallispuistoon.

Paikallisen liikennöitsijän kanssa on tehty sopimus jatkoyhteyden varmistamiseksi Hillosensalmen junaseisakkeelta Repovedelle ja takaisin junaseisakkeelle. Jatkoyhteys on ensi viikon maanantaista lähtien käytössä joka päivä Hillosensalmen junakokeilun loppuun saakka eli 27.6.−14.8.2022.

Kalustona toimii 20 paikkainen pikkubussi, jolla liikennöitsijä odottaa aamupäivän junalla saapuvia ja vie halukkaat Lapinsalmelle. Vastaavasti iltapäivisin halukkailla on mahdollisuus tulla takaisin Lapinsalmelta Hillosensalmelle, josta juna lähtee kohti Kouvolaa ja Helsinkiä. Paluukyyti lähtee Lapinsalmelta klo 16.15. Kyyti maksaa asiakkaille 3,5 euroa per suunta, eikä sitä tarvitse varata etukäteen.

− Vakioaikoihin kulkeva yhteys on Kouvolan kaupungilta vastuullisuusteko kestävän ja asiakasystävällisen matkaketjun varmistamiseksi, toteaa matkailupäällikkö Raija Sierman.

Hillosensalmella pysähtyy päivittäin kaksi junaa. Aamulla IC 63 -juna lähtee Helsingistä Kuopioon ja pysähtyy Hillosensalmella kello 10:12. Iltapäivällä IC 68 -juna lähtee Kuopiosta ja pysähtyy Hillosensalmella kello 16:45.

Vakioaikaan suoraan junalta lähtevän kyydin myötä aikataulut mahdollistavat kätevästi etelän suunnasta päiväretket kansallispuistoon, jolloin aikaa perillä on noin kuusi tuntia.

Jatkoyhteyden osalta on kyseessä tämän kesän osalta kokeilu samaan tapaan Hillosensalmen junayhteyden kanssa. Kesän jälkeen jatkoyhteyden kysynnän perusteella arvioidaan, jatketaanko vakioyhteyttä myös jatkossa, mikäli junat pysähtyvät Hillosensalmella myös ensi kesänä. Tavoitteena on saada toiminta vakiintumaan.

Hillosensalmelta Repoveden kansallispuistoon on reitistä riippuen muutaman kilometrin matka joko vesitse (lyhimmillään 2,5 km) tai maanteitse (Lapinsalmelle noin 7 km). Hillosensalmi ei siis sijaitse kansallispuiston vaellusreittien varrella. Vakioaikaan kulkevan pikkubussin lisäksi alueella on useita yrityksiä, jotka tarjoavat venetaksi-, taksi- tai vuokrauspalveluja.

Lisätietoja:
matkailupäällikkö Raija Sierman, puh. 0206158254, raija.sierman@kouvola.fi

Sivun alkuun