Hiihtolomaviikon hoidontarve kartoitetaan päiväkodeissa asiakaskyselyin

Kouvolan kaupungin päiväkodeissa tarjottavaa varhaiskasvatusta keskitetään erityisesti koulujen loma-aikoina. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsille voidaan osoittaa esimerkiksi joulunpyhinä, hiihtoloma-aikaan ja kesällä muu hoitopaikka kuin se päiväkoti, josta he ovat varhaiskasvatuspaikan saaneet.

Julkisuudessa on noussut esille Jaalan jouluajan tilanne, jossa osa vanhemmista koki varahoitopaikan sijaitsevan kohtuuttoman matkan päässä. Kouvolan kaupungin kasvatuksen ja opetuksen tukipalveluiden asiakasvastaava Satu Hyytiä toteaa, että varhaiskasvatusta järjestettäessä lähtökohtana on lapsen ja perheen etu.
– Ikävää, jos jaalalaiset joutuivat joulunpyhien aikaan tilanteeseen, jossa päiväkotimatkat kasvoivat suuriksi. Päiväkodit kartoittavat aina etukäteen vuodenvaihteen ja lomakausien hoidontarpeen.
– Varhaiskasvatusyksiköissä, myös Jaalan Vuokkolan päiväkodissa, on lähetetty Wilman kautta lasten vanhemmille nyt tammikuussa talvilomaviikkoa koskeva hoidontarvekysely. Kun sen tulokset saadaan, ratkaistaan se, millä tavoin jaalalaisten lasten hoito hiihtolomaviikolla järjestetään: onko Vuokkolan päiväkoti auki vai tarjotaanko lapsille varahoitopaikkaa toisesta päiväkodista, Hyytiä sanoo.

Jos Vuokkolan päiväkodin sulku hiihtolomaviikolla toteutuu, varahoitopaikkana on Voikkaan päiväkoti, jonne on Vuokkolan päiväkodilta matkaa noin 18 kilometriä ja vuorohoidon osalta Ekholmintien päiväkoti Kuusankoskella, jonne on Vuokkolan päiväkodilta matkaa 24 noin kilometriä. Mikäli Jaalan alueen perhepäivähoidossa on tilaa, varahoitopaikka voidaan järjestää myös sieltä.

Kesäajan sulkusuunnitelma on vielä työn alla, ja siitä tullaan tiedottamaan myöhemmin muun muassa Wilman ja kaupungin verkkosivujen kouvola.fi kautta.

Lisätietoja:

9.2.2020 asti: Kouvolan kaupungin kasvatuksen ja opetuksen tukipalveluiden asiakasvastaava Satu Hyytiä, satu.hyytia@kouvola.fi, puh. 020 615 5985

10.2.2020 alkaen: Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Helena Kuusisto, helena@kuusisto@kouvola.fi, puh. 020 615 7224

Sivun alkuun