Ehkäisevän päihdetyön viikko näkyy Kouvolassa monissa tapahtumissa

Viikon aiheisiin ja teemoihin liittyviä tapahtumia ja nostatuksia on niin somessa kuin kauppakeskus Veturissakin.

Valtakunnallista Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään tällä viikolla (viikolla 45). Viikon aikana ehkäisevää päihdetyötä tuodaan esiin erilaisten päihde- ja rahapelaamisteemojen kautta. Teemaviikon tavoitteena on vahvistaa ammattilaisten osaamista, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta ja keskustelua sekä edistää päihteettömiä elintapoja ja vahvistaa pelihaitatonta elämää.

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa koordinoi valtakunnallisesti EHYT ry. ja Kouvolassa ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Laura Sillanpää.

Kouvolassa ammatillista osaamista vahvistetaan esimerkiksi rahapelaamisen koulutuksella, kannabiksen puheeksioton koulutuksella ja ehkäisevän päihdetyön osaaja –koulutuksella.

Kaikki ikäryhmät  pyritään huomioimaan teemaviikolla:

  • Nuorille järjestetään Nupatalossa kannabis-aiheinen ilta ti 3.11 klo 16-20. Samana päivänä klo 13-14 on Ikäasemalla geriatrin luento ikääntymisestä ja päihteiden käytöstä.
  • Ti 3.11 klo 19-20 järjestetään myös Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus Keskuspuiston Rotary-suihkuläähteellä.
  • Keskiviikkona 4.11 Manskilla palaa kynttilät rattijuoppojen uhreille.

Tietoa päihteistä ja rahapelaamisesta jaetaan kuntalaisille myös paikallislehdissä. Viikon aiheisiin ja teemoihin liittyviä tapahtumia ja nostatuksia on niin somessa kuin kauppakeskus Veturissakin.

Lisätietoja: Laura Sillanpää, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori, puh. 02061 59311, laura.sillanpaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun