Keskustojen kausivalot syttyvät jälleen

Kouvolan ydinkeskustan kausivalaistus täydentyy tulevana talvena. Myös Korialle ja Inkeroisiin tulee uusia valaisimia tuomaan valoa pimeään vuodenaikaan.

Ydinkeskustan uusittu kausivalaistus otettiin käyttöön viime talvena. Manskin osittain tietokoneohjatuilla kausivaloilla kokeiltiin erilaisia teemoja ja värisävyjä, jotka kuvastavat muun muassa talvikauden juhlapyhiä. Ideoita tulevan talven ohjelmointia varten on pyydetty ydinkeskustan aluetoimikunnalta sekä Kouvolan Ydinkeskusta ry:ltä. Saatujen palautteiden ja ideoiden pohjalta valojen ohjelmointi päivitetään noin kerran vuodessa.

Alkusyksyn valaistuksen halutaan erottuvan sydäntalven valaistuksesta ja siksi valaisinpylväissä olevat ”kimallukset” otetaan käyttöön vasta marraskuun alusta. Alkusyksystä tunnelmaa kadulle luovat vaijereihin kiinnitetyt valoketjut, jotka muodostavat eräänlaisen katon Manskin päälle. Lisäksi penkeissä olevat värivalot ja maahan heijastettavat värit ja kuviot lisäävät viihtyisyyttä. Valaisinpylväiden kimallusten annetaan palaa aina helmikuun loppuun saakka, jolloin valoisa aika alkaa pidentyä. Kimalluksia hyödynnetään juhlapäivien, kuten itsenäisyyspäivän, joulun ja uudenvuoden esiintuonnin lisäksi myös kärkijoukkueiden kotiotteluiltoina, jolloin niihin syttyvät joukkueiden tunnusvärit punainen ja valkoinen tai oranssi ja valkoinen.

Kausivaloja lisätään tänä talvena Asema-aukiolle ja Oikokatu-Keskikatu –akselille. Asema-aukion valaisimissa käytetään samaa lieriömäistä mallia kuin Kouvolankadulla. Oikokatu-Keskikatu –akselilla käytetään jo viime vuonna sinne asennettua pesämaista mallia.

Kokonaan uusia kausivaloja on tulossa Korian Kyminasemantien lehmuksiin ja Inkeroisten Päätielle. Korian valaisimet ovat samanlaista pesämaista mallia, kuin Oikokadulla. Inkeroisiin puolestaan asennetaan kahta erilaista mallia, jotka muodostavat näyttävän kokonaisuuden Päätien varrelle.

Manskia lukuun ottamatta ydinkeskustan sekä Kuusankosken, Valkealan, Korian ja Inkeroisten keskustojen kausivalot sytytetään viikoilla 47 ja 48 ja sammutetaan helmikuun alussa. Joulukuusten valot sammutetaan jo tammikuun puolivälissä.

Lisätietoa: Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, p. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

www.kouvola.fi/keskustankehittaminen

Sivun alkuun